Blue Origin: Jeff Bezos onthult plannen voor ‘space business park’

Blue Origin: Jeff Bezos onthult plannen voor ‘space business park’Gepubliceerd3 uur geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, Blue OriginAfbeelding bijschrift, Een artistieke impressie van het Orbital Reef ruimtestation

Blue Origin, het ruimtetoerismebedrijf van Amazon-oprichter Jeff Bezos, heeft plannen aangekondigd om een ​​commercieel ruimtestation te lanceren.

Bosses zei maandag dat ze hopen het station, genaamd “Orbital Reef”, tegen het einde van het decennium te exploiteren.

Promotiemateriaal dat door het bedrijf is vrijgegeven, beweert dat het station een “bedrijfspark voor gemengd gebruik” in de ruimte zal zijn en plaats biedt aan maximaal 10 personen.

Het bedrijf zal samenwerken met Sierra Space en Boeing om de buitenpost te bouwen.

Blue Origin zei dat het 32.000 vierkante meter grote station klanten een ideale locatie zou bieden voor het maken van films in microzwaartekracht of het uitvoeren van baanbrekend onderzoek en zei dat het ook een ruimtehotel zou bevatten.

Op een persconferentie om het initiatief te lanceren, weigerden leidinggevenden van Blue Origin en Sierra Space een schatting van de bouwkosten te geven, hoewel het project verzekerd lijkt van zware financiering van de heer Bezos, die zich ertoe heeft verbonden $ 1 miljard (£ 726 miljoen) te besteden aan een jaar op Blue Origin.

De aankondiging komt terwijl NASA op zoek is naar voorstellen om het 20 jaar oude International Space Station (ISS) te vervangen. Hoewel de financiering voor het station tot minstens 2030 is gegarandeerd, heeft de buitenpost dringend reparaties nodig.

Russische functionarissen hebben eerder gewaarschuwd dat zijn kosmonauten het station tegen 2025 zouden kunnen verlaten vanwege de angst dat verouderde apparatuur een groot incident zou kunnen veroorzaken.

Als reactie hierop kondigde NASA eerder dit jaar plannen aan om $ 400 miljoen aan privécontracten toe te kennen aan ruimtevaartbedrijven om het bureau te helpen de verouderde buitenpost te vervangen.

Het is echter waarschijnlijk dat er hevige concurrentie om de financiering zal zijn. Eerder deze week kondigde een samenwerking tussen Nanoracks, Voyager Space en Lockheed Martin zijn eigen plannen aan om tegen 2027 een ruimtestation in een lage baan om de aarde te lanceren.

Blue Origin heeft dit jaar tot nu toe met gemengde fortuinen te maken gehad. De spraakmakende lanceringen van zijn New Shepard-raket, waarmee de heer Bezos en Star Trek-ster William Shatner de ruimte in werden geschoten, kregen veel media-aandacht.

Maar het bedrijf heeft ook te maken gehad met beschuldigingen van seksuele intimidatie op de werkplek en van een oogje dichtknijpen voor ernstige veiligheidsproblemen van voormalige werknemers.

Vorige maand miste het een lucratief NASA-contract van $ 2,9 miljard dat naar Space X van miljardair Elon Musk ging, een van de belangrijkste rivalen van Blue Origin in de commerciële ruimterace.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in: Mediabijschrift, Het moment waarop Jeff Bezos en de bemanning de ruimte in gingen op de eerste menselijke vlucht van Blue Origin’s New Shepard-raket.