GM stopt acht Noord-Amerikaanse fabrieken te midden van chiptekort

GM stelt acht Noord-Amerikaanse fabrieken stil te midden van chiptekortGepubliceerd25 minuten geledenDelen sluitenDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemie afbeeldingsbronGetty Imagesafbeelding bijschriftGM bezit populaire automerken zoals Chevrolet

General Motors zal de productie in de meeste van zijn Noord-Amerikaanse fabrieken in september stopzetten, aangezien het tekort aan halfgeleiderchips autofabrikanten blijft treffen.

Afhankelijk van de locatie zullen vier fabrieken in de VS, drie in Mexico en één in Canada voor maximaal twee weken worden gesloten.

Ford en Toyota hebben deze maand ook hun productie verlaagd, omdat chipfabrikanten in de VS en Azië moeite hebben om te voldoen aan de vraag van economieën die weer opengaan na lockdowns.

Het tekort heeft de autoprijzen opgedreven en mensen ertoe aangezet om tweedehands te kopen.

GM, dat merken als Chevrolet en Cadillac bezit, zei dat de sluiting gevolgen zal hebben voor enkele van zijn meest winstgevende voertuigen, waaronder zijn sport-utility-voertuigen en full- en middelgrote pick-up trucks.

De getroffen fabrieken zijn onder meer de vestiging in Fort Wayne in Indiana, de Silao-fabriek in Mexico en de Cami Assembly-fabriek in Canada.

Toyota verlaagt productie met 40% tijdens chipcrisis Waarom is er een chiptekort?

“Deze meest recente planningsaanpassingen worden veroorzaakt door de aanhoudende tekorten aan onderdelen die worden veroorzaakt door leveringsbeperkingen van halfgeleiders van internationale markten die Covid-19-gerelateerde beperkingen ondervinden”, zei het in een verklaring.

Nieuwe auto’s bevatten vaak tientallen microchips – ook wel halfgeleiders genoemd – maar autofabrikanten annuleerden bestellingen bij chipmakers aan het begin van de pandemie, uit angst voor een lange terugval in de verkoop.

Nu de vraag zich herstelt, hebben chipmakers moeite om bij te blijven. Autofabrikanten concurreerden ook rechtstreeks met technologiebedrijven en de sector consumentenelektronica om leveringen.

Eerder deze week zei Ford dat het vanaf 6 september de productie van vrachtwagens zou verminderen vanwege het tekort, terwijl Toyota Motor de wereldwijde productie voor september met 40% zal verminderen.

.