Covid: Watchdog lanceert nieuw hardhandig optreden tegen PCR-testbedrijven

Covid: Watchdog lanceert nieuw hardhandig optreden tegen PCR-testbedrijvenGepubliceerd21 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenafbeeldingsbronGetty ImagesafbeeldingsonderschriftEr zijn berichten dat de prijzen van Covid PCR-tests onjuist zijn geadverteerd

Aanbieders van PCR-reistesten worden geconfronteerd met een nieuw optreden uit bezorgdheid dat consumenten worden opgelicht.

De Autoriteit voor Mededinging en Markten zei dat het een onderzoek had geopend naar één bedrijf, Expert Medicals, na klachten dat de testresultaten van Covid niet op tijd of helemaal niet waren verstrekt.

Het waarschuwde nog eens 19 bedrijven voor het adverteren van misleidende prijzen.

Het komt na een beoordeling waaruit bleek dat klanten vaak te maken hadden met slechte service, verborgen kosten en terugbetalingsproblemen.

Britse reizigers moeten PCR-tests voor het coronavirus doen wanneer ze terugkeren van buitenlandse bestemmingen, waarbij ze kunnen kiezen uit een lijst van 400 of meer geautoriseerde overheidsaanbieders.

Vakantiegangers hebben echter geklaagd over hoge prijzen en ontbrekende tests of resultaten van veel van de bedrijven, wat minister van Volksgezondheid Sajid Javid ertoe bracht om herziening van “buitensporige” prijzen en “uitbuitingspraktijken” te vragen.

Op vrijdag zei de CMA dat het was begonnen met het onderzoeken van Expert Medicals, in Bradford, na een groot aantal klachten rechtstreeks aan Citizens Advice en de regelgever.

Watchdog zal onmiddellijk naar Covid-testkosten kijken De overheid kreeg in april te horen dat de PCR-test ‘oplichting’ was

Het bedrijf, dat deze zomer een van de grootste aanbieders van PCR-reistesten in het VK was, zou naar verluidt geen Covid-tests hebben geleverd of op klachten van klanten hebben gereageerd en heeft geweigerd om restituties uit te geven wanneer deze verschuldigd waren.

“Het verschijnt nu niet meer op de lijst van testaanbieders die zelf verklaren te voldoen aan de minimumnormen van de overheid voor Covid-19-testen”, aldus de concurrentiewaakhond.

De CMA zei dat 19 andere bedrijven mogelijk valselijk reclame maken voor tests tegen zeer lage prijzen wanneer ze ofwel niet beschikbaar zijn tegen die prijs of verborgen voorwaarden bevatten, zoals waar de tests moeten worden opgehaald.

Andrea Coscelli, chief executive van de CMA, zei: “Miljoenen mensen moeten PCR-tests kopen om te reizen. Als we ontdekken dat bedrijven klanten hebben misleid en niet de service bieden waarvoor mensen hebben betaald, staan ​​we klaar om actie ondernemen.

“Onze acties van vandaag zijn de volgende stappen in ons werk om ervoor te zorgen dat de markt voor PCR-testen werkt voor consumenten en we bereiden ons voor op verdere actie in deze sector.”

Tests kosten gemiddeld ongeveer £ 75 per persoon in het VK, maar er zijn berichten dat sommige worden aangeboden voor slechts £ 20, en andere meer dan £ 500.

Er zijn ook berichten dat sommige door de overheid geautoriseerde providers geen volledige accreditatie hebben gekregen.

Eerder deze week zei de regering dat het 82 bedrijven waarschuwde dat ze van de lijst met geautoriseerde providers zouden kunnen worden verwijderd als ze reclame maken voor misleidende prijzen.

.