Covid-19: Pub-tenten kunnen vaste armaturen worden

Covid-19: Pub-tenten kunnen permanente armaturen wordenGepubliceerd8 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemie afbeeldingsbronGetty Images

Feesttenten die tijdens de Covid-pandemie door pubs en restaurants zijn opgezet, kunnen op grond van overheidsvoorstellen permanente voorzieningen op het terrein worden.

De ministers overleggen over plannen om een ​​deel van de extra zitplaatsen die door de horeca in de buitenlucht zijn geïntroduceerd, door te laten gaan.

Straatmarkten mogen ook het hele jaar open zijn, maar een voortzetting van al fresco dineren op de weg is niet gepland.

De horeca verwelkomde de plannen, maar zei dat bedrijven nog steeds met “enorme hindernissen” te maken hadden naarmate het weer kouder werd.

De raadpleging van het ministerie van Volkshuisvesting, Gemeenschappen en Lokale Overheid onderzoekt de veranderingen die tijdens de pandemie zijn ingevoerd om klanten aan te moedigen buiten te dineren om de verspreiding van Covid te verminderen.

De regering zegt ernaar te streven een aantal van deze permanent te maken, zodat mensen “kunnen blijven genieten van gastvrijheid in de buitenlucht en lokale attracties, en bedrijven kunnen innoveren”.

Door een tijdelijke opheffing van de beperkingen in juni 2020 konden gemeenten straatmarkten voor een onbeperkt aantal dagen toestaan. Voorheen mochten ze maar 14 dagen per jaar worden vastgehouden.

‘Vitale reddingslijn’

Het tweede voorstel in de consultatie heeft betrekking op tenten die zijn ontstaan ​​op het terrein van pubs, cafés en restaurants, evenals andere nieuwe “verplaatsbare constructies” in monumentale gebouwen, zoals schuilplaatsen voor kaartverkoop.

Maar een hoogtelimiet van vier meter (12 ft) zou kunnen worden ingevoerd, en de grootte van een nieuwe structuur zou niet meer dan 50% van de ruimte van de bestaande gebouwen op een site mogen innemen.

Minister van Huisvesting Robert Jenrick zei: “De eenvoudige hervormingen die we tijdens de pandemie hebben doorgevoerd om horecabedrijven, markten en historische bezoekersattracties te helpen gemakkelijker gebruik te maken van buitenruimtes, hebben een enorme impact gehad.

“Als onderdeel van onze visie om winkelstraten om te vormen tot bloeiende plekken om te werken, te bezoeken en te wonen, zijn we van plan om zoveel mogelijk van deze maatregelen een vast onderdeel van het Britse leven te maken.”

De brancheorganisatie UK Hospitality zei dat de buitenconstructies hadden gefunctioneerd als een “vitale reddingslijn tijdens een buitengewoon moeilijke periode”.

Maar het waarschuwde dat maatregelen van sommige lokale autoriteiten om wegen weer open te stellen voor het verkeer een grote klap zouden zijn.

Kate Nicholls, CEO van UK Hospitality: “Het is in het belang van het land om een ​​bloeiende, dynamische en goed ondersteunde horecasector te hebben en het behouden van deze buitenmaatregelen zou het herstel van een groot en vitaal deel van de Britse economie helpen verzekeren. “

9/11 OVERLEVEN: 13 gewone mensen die betrokken waren bij een gebeurtenis die de wereld schokte HET NOORDWATER: Nieuw mysteriedrama na een reis naar de rand van de rede… .