Amazon gaat 55.000 medewerkers aanwerven voor uitbreidingsdrift

Amazon rekruteert 55.000 medewerkers voor uitbreidingsdriveGepubliceerd20 minuten geledenDelencloseShare pageKopieer linkOver delenimage sourceReutersimage captionAndy Jassy, ​​die sinds 1997 bij Amazon werkt, nam eerder dit jaar Jeff Bezos over van Jeff Bezos.

Amazon is op zoek naar 55.000 medewerkers wereldwijd voor zakelijke banen en rollen in robotica, onderzoek en engineering.

Ongeveer 40.000 banen zullen in de VS zijn, met 2.500 in het VK en de rest voornamelijk in India, Duitsland en Japan.

Chief executive Andy Jassy zei dat Amazon meer personeel nodig had om gelijke tred te houden met de uitbreiding van zijn retail-, cloudcomputing- en reclameafdelingen.

“Amazon blijft snel groeien en vindt meedogenloos op veel gebieden uit”, zei hij in een verklaring.

Een groot deel van de posten is waarschijnlijk bestemd voor het nieuwe satellietlanceringsprogramma van het bedrijf – Project Kuiper – om de breedbandtoegang te verbreden.

Amazon zei dat het dit jaar al 10.000 mensen in het VK heeft aangeworven, waardoor het personeelsbestand op 55.000 komt. Meer details over de wervingscampagne worden verwacht voorafgaand aan een geplande wereldwijde banenbeurs op Amazon Career Day die op 15 september begint.

Het nieuws over de wereldwijde aanwerving werd voor het eerst onthuld in een interview dat de heer Jassy gaf met Reuters, een van de eerste die hij aan de media heeft gegeven sinds hij dit jaar het roer overnam van Jeff Bezos.

“Er zijn zoveel banen tijdens de pandemie die zijn verplaatst of veranderd, en er zijn zoveel mensen die nadenken over andere en nieuwe banen”, vertelde Jassy aan het persbureau.

Amazon biedt £ 1.000 toetredingsbonus voor nieuw personeel

Amazon, de op één na grootste werkgever in de VS, heeft wereldwijd ongeveer 275.000 technische en zakelijke medewerkers. Het bedrijf heeft zijn magazijn- en distributieactiviteiten snel uitgebreid.

De nieuwste wervingscampagne komt nu bedrijven in de VS, en ook het VK, groeiende problemen melden bij het invullen van geschoolde functies. Amazon heeft een aanmeldbonus aangeboden om enkele rollen te vervullen.

Het komt ook te midden van een verhoogde controle van de werkpraktijken van Amazon door vakbonden en pressiegroepen.

In Alabama was er eerder dit jaar een mislukte poging van een aantal magazijnmedewerkers om een ​​vakbond te vormen, wat de heer Jassy ertoe bracht te zeggen dat Amazon een betere “visie” voor werknemers nodig had.

Op de vraag van Reuters of hij de reputatie van Amazon als veeleisende werkplek zou kunnen veranderen, zei de heer Jassy: “Iedereen bij het bedrijf heeft de vrijheid – en eigenlijk de verwachting – om kritisch te kijken naar hoe het beter kan en vervolgens manieren te bedenken om het beter.”

.