Afghanistan: Facebook zegt dat het mensen heeft geholpen te vluchten, inclusief personeel

Afghanistan: Facebook zegt dat het mensen heeft geholpen te vluchten, inclusief personeelGepubliceerd20 minuten geledenDelen sluitenDeel paginaKopieer linkOver delenafbeeldingsbronOverheid van Mexicoafbeelding bijschriftEen groep Afghaanse burgers die aankomen op de internationale luchthaven van Mexico-Stad

Facebook heeft de BBC verteld dat het heeft deelgenomen aan een poging om 175 burgers te helpen Afghanistan te verlaten nadat de Taliban de controle over het land hadden overgenomen.

Het bedrijf zei dat er ook enkele personeelsleden op de vlucht naar Mexico-Stad waren.

De Mexicaanse regering bevestigde dat de vlucht activisten en onafhankelijke journalisten aan boord had, samen met hun families, waaronder 75 kinderen.

Multinationale bedrijven en organisaties zijn zich blijven terugtrekken uit Afghanistan.

“Terwijl we Facebook-medewerkers en naaste partners hielpen om Afghanistan te verlaten, hebben we ons aangesloten bij een poging om een ​​groep journalisten en hun families te helpen die in groot gevaar verkeerden”, vertelde een Facebook-woordvoerder aan de BBC.

“Dankzij het leiderschap van de Mexicaanse regering en de steun van de VAE bij het verzorgen van de eerste landing, zijn de journalisten welkom geheten in Mexico”, voegde het bedrijf eraan toe.

Het bedrijf weigerde verdere details te geven vanwege de aanhoudende veiligheidssituatie in Afghanistan.

De Mexicaanse regering zei dat de groep Afghaanse burgers woensdag in het land is aangekomen: “Deze groep, de vierde die vanwege de situatie in Afghanistan om humanitaire redenen naar Mexico is gekomen, bestaat uit socialemediawerkers, activisten en onafhankelijke journalisten en hun gezinnen, waaronder 75 kinderen.”

afbeeldingsbronRegering van Mexicoafbeelding bijschriftDe Mexicaanse regering zei dat de vlucht 75 kinderen omvatte

Twee weken geleden heeft Facebook nieuwe veiligheidsmaatregelen ingevoerd voor gebruikers die zich zorgen maken over hun veiligheid in Afghanistan, terwijl de Taliban hun greep op de macht bleven versterken.

De extra maatregelen werden aangekondigd door Nathaniel Gleicher, hoofd van het veiligheidsbeleid van Facebook.

“We hebben een tool met één klik gelanceerd waarmee mensen in Afghanistan snel hun account kunnen vergrendelen. Wanneer hun profiel is vergrendeld, kunnen mensen die niet hun vrienden zijn, hun profielfoto niet downloaden of delen of berichten op hun tijdlijn zien, ‘, twitterde meneer Gleicher.

Het bedrijf bevestigde eerder deze maand ook dat het Taliban-inhoud van zijn platforms zal blijven weren, omdat het de groep als een terroristische organisatie beschouwt.

“De Taliban is volgens de Amerikaanse wet gesanctioneerd als een terroristische organisatie en we hebben ze verbannen uit onze diensten op grond van ons beleid voor gevaarlijke organisaties. Dit betekent dat we accounts verwijderen die door of namens de Taliban worden onderhouden en lof, ondersteuning en vertegenwoordiging van hen verbieden, ‘, zegt een Facebook-woordvoerder tegen de BBC.

Vorige week heeft de Wereldbank de financiering van projecten in Afghanistan stopgezet, uit bezorgdheid over de gevolgen van de overname door de Taliban voor “de ontwikkelingsvooruitzichten van het land, vooral voor vrouwen”.

De stap kwam slechts enkele dagen nadat het Internationaal Monetair Fonds de betalingen aan het land had opgeschort.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:mediabijschrift Crisis in Afghanistan: ‘Velen hier zullen diep bevreesd zijn voor hun toekomst’.