Past u meneer? Bij sommige M&S-winkels niet meer

Past u meneer? Niet meer in sommige M&S-winkelsGepubliceerd20 minuten geledenDelen sluitenDeel paginaKopieer linkOver delenVerwante onderwerpenCoronavirus pandemie afbeeldingsbronGetty Imagesafbeelding bijschriftM&S maakte pakken voor het Engelse voetbalteam, waaronder Jordan Henderson en Jack Grealish, voorafgaand aan het Euro 2020-toernooi

Marks & Spencer verkoopt geen pakken meer voor heren in meer dan de helft van zijn 254 grotere winkels, aangezien de pandemie de trend voor vrijetijdskleding “snel voorwaarts” sloeg.

Het zei dat de voorkeuren van mannen al vóór het coronavirus aan het verschuiven waren naar “slimme kledingstukken”, zoals chino’s en overhemden.

Maar Wes Taylor, directeur herenkleding bij M&S, zei: “Covid sloeg snel door in de trend naar meer casual kleding die al in de maak was.”

Nu verkoopt de retailer alleen nog maar herenpakken bij 110 grote winkels.

In totaal is de verkoop ervan in het VK in vijf jaar tijd met 2,3 miljoen gedaald, volgens het marktonderzoeksbureau Kantar Group.

Het zei dat mannen er in het jaar tot juli twee miljoen van kochten, vergeleken met 4,3 miljoen in dezelfde periode in 2017.

De daling in M&S-winkels die herenpakken verkopen, die voor het eerst werd gemeld in The Sunday Times, was al zichtbaar in 2019 toen de retailer zei dat de omzet met zeven procent daalde.

Echter, in de eerste twee maanden van de Covid-pandemie, toen miljoenen mensen gedwongen werden om vanuit huis te werken, zei M&S dat het slechts 7.500 pakken verkocht – een daling van 80% in vergelijking met dezelfde periode in het voorgaande jaar.

In tegenstelling, zei het, “de verkoop van shorts en joggers was gestegen”. De heer Taylor zei: “Tijdens de pandemie hebben we hard gewerkt om ons productaanbod aan te passen om relevanter te zijn voor de snel veranderende behoeften van klanten.”

image sourceM&Simage captionM&S zegt dat de trend van vrijetijdskleding groeide vóór de pandemie

Hoewel M&S zegt dat de vraag wat is toegenomen na de versoepeling van de Covid-beperkingen en dat bruiloften nu mogen plaatsvinden, zei de heer Taylor: “Onze Smartwear is nu meer gericht op slimme scheidingen – gemakkelijk te dragen, stijlvolle slimme kleding die kan worden gedragen in veel verschillende manieren”.

Volgens Kantar zijn de uitgaven aan herenpakken de afgelopen tien jaar ook gedaald, van een hoogtepunt van £ 534 in 2011. Zo’n vijf jaar geleden bedroegen de uitgaven aan herenpakken £ 469, maar daalden tot slechts £ 159 in de 12 maanden tot juli.

Kantar zei dat hoewel de verkoop van damespakken in de afgelopen vijf jaar ook is gedaald, deze minder uitgesproken is dan professionele kleding voor mannen. In het jaar tot juli kochten vrouwen er 500.000 van, vergeleken met 600.000 in 2017.

M&S zei dat het stropdassen en overhemden blijft verkopen in zijn 254 grotere winkels die zowel kleding als voedsel aanbieden.

M&S heeft in totaal ongeveer 700 winkels, waarvan de meeste alleen voor voeding zijn, maar mensen die online pakken kopen, kunnen ze in al hun winkels laten bezorgen.

De retailer lanceerde tijdens de pandemie ook een online videoconsultatiedienst voor mannen die advies zoeken bij het kopen van pakken.

.