Morrisons geeft werknemers op tweede kerstdag vrij

Morrisons geeft arbeiders tweede kerstdag vrij

Morrisons sluit op tweede kerstdag zijn bijna 500 winkels en geeft meer dan 110.000 medewerkers een vrije dag.

De supermarkt, de op drie na grootste van het VK, zei het personeel te willen belonen voor hun harde werk tijdens de pandemie.

Vorig jaar gaven sommige supermarkten het personeel op tweede kerstdag vrij als dank voor hun harde werk om essentiële diensten draaiende te houden tijdens de pandemie.

Aldi, Lidl, Asda, Marks & Spencer, Pets at Home en The Entertainer waren allemaal gesloten op 26 december 2020.

Morrisons stemt in met hoger bod van overnamegroep Morrisons begroet ‘renaissance van de supermarkt’ Morrisons en Sainsbury’s verbieden maskerloze shoppers

Een woordvoerder van Morrisons vertelde de BBC: “Iedereen bij Morrisons heeft de afgelopen 18 maanden ongelooflijk hard gewerkt om te reageren op de ongekende uitdagingen van een wereldwijde pandemie, waarbij we onze klanten en lokale gemeenschappen van dienst zijn geweest”.

“Dus dit jaar zetten we de uitzonderlijke stap om al onze supermarkten op tweede kerstdag te sluiten, zodat zoveel mogelijk collega’s kunnen genieten van een tweedaags weekendje weg met familie en vrienden”.

Joanne McGuiness, nationaal officier bij de winkelarbeidersvakbond Usdaw, zei dat ze het goed vond dat Morrisons “het juiste deed door hun personeel met de sluiting van supermarkten op tweede kerstdag”.

“Sleutelwerkers hebben dit jaar zoveel gedaan en we vragen retailers om hun personeel de langst mogelijke pauze te gunnen tijdens de feestdagen om hen een welverdiende adempauze te geven. We denken niet dat dit te veel gevraagd is”, voegde ze eraan toe.

De verhuizing van Morrisons komt slechts enkele weken voor het einde van een overnamestrijd waarbij de supermarkt een particulier bedrijf wordt, waarbij de private equity-huizen Fortress en Clayton, Dubliner & Rice (CD&R) beide een bod uitbrengen.

Door de overname wordt de supermarkt in de komende weken een particulier bedrijf.

Morrisons begon in 1899 als een marktkraam in Bradford, maar het duurde tot 1961 voordat de eerste supermarktwinkel onder die naam werd geopend.

.