Luchtvaartmaatschappijen leiden vluchten om vanuit het Afghaanse luchtruim

Luchtvaartmaatschappijen leiden vluchten om vanuit het Afghaanse luchtruimGepubliceerd29 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenmediabijschriftDuizenden wanhopige Afghanen dalen af ​​naar de luchthaven van Kabul

Luchtvaartmaatschappijen zijn gestopt met vliegen door het Afghaanse luchtruim nadat de burgerluchtvaartautoriteit van het land luchtvaartmaatschappijen had geadviseerd om een ​​andere route te kiezen.

United Airlines, British Airways en Virgin Atlantic waren gestopt met het gebruik van het luchtruim nadat de Taliban de hoofdstad van het land, Kabul, binnenviel.

De Afghaanse burgerluchtvaartautoriteit (ACAA) adviseerde transitvliegtuigen om de route om te leiden, meldde Reuters.

De ACAA zei dat reizen door het luchtruim van Kabul ongecontroleerd zouden zijn.

De aankondiging komt nadat de Taliban de controle over het presidentiële paleis in Kabul hadden overgenomen toen door de VS geleide troepen maandag vertrokken en westerse landen zich haastten om hun burgers te evacueren.

Er is chaos ontstaan ​​op de luchthaven van Kabul terwijl honderden Afghanen het land proberen te verlaten.

afbeeldingsbronGetty ImagesafbeeldingsonderschriftEén foto toonde Afghanen die zich verdrongen achter prikkeldraad bij het vliegveld

Flight-trackingwebsite FlightRadar24 zei op Twitter dat een Air India-vlucht van Chicago naar Delhi van koers was veranderd en het luchtruim van Afghanistan verliet kort na binnenkomst, terwijl een Terra Avia-vlucht van Baku naar Delhi ook van koers veranderde.

Commerciële vluchten die in Afghanistan zullen landen, zijn ook getroffen door de chaos op de grond.

Emirates heeft vluchten naar Kabul tot nader order opgeschort, meldt de luchtvaartmaatschappij op haar website.

.