Jonge bankiers verteld om te stoppen met klagen over uren

Jonge bankiers moesten stoppen met klagen over urenGepubliceerd6 minuten geledenDelen sluitenDeel paginaKopieer linkOver delenafbeeldingsbronGetty ImagesafbeeldingsonderschriftXavier Rolet, een voormalig bankier bij Goldman Sachs, leidde de London Stock Exchange acht jaar

De voormalige baas van de London Stock Exchange zegt dat de jongere generatie bankiers moet stoppen met klagen over lange werkdagen of een andere baan moet zoeken.

Xavier Rolet, die de LSE acht jaar leidde, zei dat banken “arme hongerige kinderen die erin slaagden om door te studeren” in plaats van “rechtvaardige” afgestudeerden zouden moeten aannemen.

Dit jaar vroeg een groep jonge Goldman Sachs-bankiers om hun werkweek te beperken tot 80 uur.

Ze zeiden dat de omstandigheden “onmenselijk” waren.

Maar de heer Rolet, die al vroeg in zijn carrière bij Goldman Sachs in New York en in Londen werkte, vertelde de Mail on Sunday: “Het is een vrije wereld. Als je niet houdt van wat je doet of denkt dat de uren niet’ t past bij uw levensstijl, doe in ieder geval iets anders.”

Het volgt uit opmerkingen die de heer Rolet op LinkedIn maakte dat hij in de jaren tachtig regelmatig 130 uur per week, zeven dagen per week zou werken.

Hij beweerde: “We zouden de hele handelsdag in New York op kantoor werken, dineren aan het bureau en vervolgens Azië en Tokio verhandelen van 20.00 uur tot 22.00 uur, naar huis gaan tijdens de pauze van een halve dag en de middag in Tokio ruilen. sessie vanuit huis van 12.00 uur tot 02.00 uur.

“Houd je ogen dicht tot 04:00 uur om onze bestellingen op tijd voor de opening op de Europese markten te plaatsen … snel pendelen naar 40 Wall om om 06:30 uur op kantoor te zijn om onze Europese bestellingen op tijd te verhandelen voor de pre -opening in New York. Tokyo was in die tijd op zaterdag open en om de andere zondag een halve dag.”

Lange werkuren doden 745.000 mensen per jaar, studie vindt Thuiswerken: oproep om e-mails buiten kantooruren van bazen te verbieden

In februari vertelde een kleine groep eerstejaars in de VS gevestigde investeringsbankanalisten bij Goldman Sachs het management dat ze gemiddeld 95 uur per week werkten en vijf uur per nacht sliepen.

In een onderzoek onder de groep zei iemand: “Het slaaptekort, de behandeling door senior bankiers, de mentale en fysieke stress… Ik heb pleegzorg meegemaakt en dit is aantoonbaar erger.” Een ander merkte op: “Dit gaat het niveau van ‘hardwerken’ te boven, dit is onmenselijk/misbruik.”

Maar de heer Rolet vroeg mensen op LinkedIn: “Hoeveel alleenstaande werkende moeders die proberen meerdere kinderen naar school te laten gaan, werken volgens jou minder dan 130 uur per week?”

Eerder dit jaar waarschuwden de jonge bankiers van Goldman Sachs dat ze zouden moeten vertrekken als de omstandigheden niet verbeteren.

Maar de heer Rolet vertelde de Mail op zondag dat banken “proberen om arme hongerige kinderen in dienst te nemen die erin zijn geslaagd om door te studeren” in plaats van “rechtvaardige” afgestudeerden “en dat probleem zul je niet hebben”.

Hij voegde eraan toe: “Junior-bankiers worden heel goed betaald in vergelijking met andere bedrijfstakken of sectoren: vraag een jonge ondernemer die geen salaris ontvangt, hoe ze meer dan 100.000 dollar willen verdienen, direct na hun studie?”

Over zijn eigen ervaring bij Goldman Sachs in de jaren tachtig zei hij: “Het loon was goed voor een arme jongen uit een Parijse gootsteenplantage.”

De heer Rolet groeide op in Algiers – zijn vader zat in het leger – en in de buurt van Parijs in een verarmd gebied genaamd Sarcelles, dat hij in de Evening Standard omschreef als “beton, beton, beton, overal waar je keek”.

Na een lange carrière in de financiële wereld leidde de heer Rolet de LSE van 2009 tot 2017 en is hij momenteel voorzitter van PhosAgro, een Russisch meststoffenbedrijf.

.