Goldman Sachs verplicht vaccins voor Amerikaans personeel en bezoekers

Goldman Sachs verplicht vaccins voor Amerikaans personeel en bezoekersGepubliceerd12 minuten geledenDelencloseShare pageKopieer linkOver delenimage sourceReutersimage captionGoldman Sachs introduceert het beleid vanaf 7 september

Goldman Sachs heeft het verplicht gesteld dat zijn personeel volledig is ingeënt tegen het coronavirus om in zijn Amerikaanse kantoren te kunnen werken.

De investeringsbank zei dat vanaf 7 september alle werknemers, samen met klanten en bezoekers, dubbel geprikt zouden moeten worden om haar gebouwen binnen te gaan.

Goldman zei dat het vanaf dezelfde datum ook verplichte tests van één keer per week voor het personeel zou invoeren.

Van werknemers die niet volledig zijn gevaccineerd, wordt verwacht dat ze thuis werken.

Goldman vertelde de BBC dat het beleid werd ingevoerd in de VS, waar werknemers het kantoor in juli terugbrachten, en niet op de locaties over de hele wereld.

Bewijs van vaccinatiestatus zal vanaf oktober via een app vereist zijn, voegde het eraan toe.

Een woordvoerder zei dat vanaf woensdag gezichtsmaskers ook verplicht zouden zijn – ongeacht de vaccinatiestatus – in alle gemeenschappelijke ruimtes van de gebouwen, zoals lobby’s, liften, gangen, toiletten en cafés, behalve zittend om te eten en drinken.

De bank had haar Amerikaanse bankiers eerder opgedragen hun vaccinstatus bekend te maken voordat ze terugkeerden naar het kantoor, maar zag af van een mandaat.

De aankondiging komt nadat het vaccin met twee doses van Pfizer volledige goedkeuring kreeg van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Het vaccin was aanvankelijk alleen in noodgevallen goedgekeurd.

De goedkeuring zal naar verwachting leiden tot meer vaccinmandaten door werkgevers en organisaties in de VS op een moment dat het aantal infecties toeneemt en de aarzeling over het vaccin groot blijft.

afbeeldingsbronGetty Imagesafbeelding bijschriftDe skyline van de City of London

Vorige maand kondigde Goldman aan dat bankiers die terugkeren naar het hoofdkantoor in Londen, maskers zouden moeten dragen in het gebouw, ondanks de versoepeling van de coronavirusbeperkingen van de Britse regering.

Maar Richard Gnodde, het hoofd van Goldman Sachs International, zei dat de bank er niet op zou staan ​​dat mensen werden gevaccineerd, en mensen ook niet zou dwingen terug te keren als ze zich daar ongemakkelijk bij voelden.

“[We will] blijven onze exit hier op een voorzichtige en gepaste manier beheren om ervoor te zorgen dat onze mensen zich op hun gemak voelen”, zei hij tegen de BBC.

‘Aberratie’

Banken zijn verdeeld over de vraag of het personeel fulltime terug naar kantoor moet komen of een deel van de week of de hele week thuis moet werken.

David Solomon, de groepsdirecteur van Goldman Sachs, beschreef thuiswerken als ‘een aberratie’, terwijl James Gorman, de baas van de rivaliserende Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley zei: ‘Als je een restaurant in New York City kunt binnengaan, op kantoor kunnen komen.”

Ondertussen heeft NatWest gezegd dat ongeveer 55% van zijn personeelsbestand een hybride model van werken tussen kantoor en thuis zou aannemen.

.