Gatwick in gesprek met kredietverstrekkers te midden van Covid-verliezen

Gatwick in gesprek met geldschieters te midden van Covid-verliezenGepubliceerd6 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemie afbeeldingsbronGetty Images

Gatwick Airport heeft gezegd dat het in gesprek is met bankkredietverstrekkers om te voorkomen dat leningen in gebreke blijven, aangezien Covid-beperkingen bijdragen aan enorme verliezen.

De op een na grootste luchthaven van het VK zei dat reisbeperkingen en de ineenstorting van de vraag naar het coronavirus in de eerste helft van het jaar een verlies van £ 204 miljoen vóór belastingen betekenden.

Gatwick drong er bij de regering op aan de reisregels te versoepelen en waarschuwde dat het herstel in het VK achterbleef bij de rest van Europa.

Maar de regering zei dat haar “topprioriteit de bescherming van de volksgezondheid” is.

Gatwick zei dat een jaar na het aanvragen van kortetermijnontheffingen op zijn leningen, het opnieuw onder druk stond en banken om een ​​nieuwe verlenging heeft gevraagd.

Het zei in een verklaring dat de regering “nu moet handelen en onnodige en dure PCR-testvereisten voor passagiers moet verwijderen, met name voor degenen die dubbel gevaccineerd zijn”.

Tui-baas: VK loopt achter op Europees reisherstel Wat zijn de vakantieregels voor reizen naar landen met een groene, oranje en rode lijst?

Nu driekwart van de Britse volwassenen dubbel ingeënt is, moet de regering “het vertrouwen van passagiers in internationale reizen verbeteren door de huidige regels voor reisvereisten aanzienlijk te vereenvoudigen”, aldus de luchthaven.

“Het VK loopt het gevaar achter te blijven bij Europa en de VS, waar de veel eenvoudigere reisregels passagiers in staat stellen vrijer te reizen en te genieten van de broodnodige pauzes en herenigingen met familie en vrienden”, zei het.

“Het herstel van de luchtvaart in het VK ligt ver achter bij landen in Europa zoals Frankrijk en Duitsland, waar reisboekingen gemiddeld meer dan 50% van het niveau van vóór de pandemie bedragen, terwijl het in het VK ongeveer 16% bedraagt”, voegde het eraan toe.

Coronavirus heeft de luchthaven hard getroffen, met ellende, waaronder Virgin Atlantic die in mei aankondigde dat het de luchthaven zou verlaten.

Sector ontevredenheid

Reisbureaus hebben druk uitgeoefend op de regering vanwege de reisbeperkingen voor “verkeerslichten”, die landen indelen in “rode”, “oranje” en “groene” lijsten.

Donderdag zei vakantiegigant Tui dat het VK achterop liep bij het herstel van de reis in Europa.

In juli mislukte een juridische uitdaging van Manchester Airport Group en vijf luchtvaartmaatschappijen om meer transparantie over de lijsten af ​​te dwingen.

afbeeldingsbronGetty Images

Manchester Airports Group zei vrijdag dat de reisbeperkingen “het herstel tegenhouden”.

De groep, die ook eigenaar is van de luchthavens Stansted en East Midlands, was 81,4% lager dan in juli 2019 tot 1,2 miljoen in juli van dit jaar.

Het riep op om een ​​einde te maken aan “dure” PCR-tests en zei: “De eis voor passagiers om te betalen voor PCR-tests, zelfs wanneer ze volledig zijn gevaccineerd en terugkeren van bestemmingen met een laag risico, [is] uit de pas lopen met de rest van Europa en het herstel van Britse luchthavens en luchtvaartmaatschappijen tegenhouden”.

Chief executive Charlie Cornish zei: “Het herstel van onze sector – die miljoenen banen en miljarden ponden aan economische waarde ondersteunt – blijft aanzienlijk achter bij de rest van Europa als gevolg van buitensporige beperkingen in het VK.”

Een woordvoerder van het ministerie van Transport zei: “Onze topprioriteit is de bescherming van de volksgezondheid – beslissingen over ons verkeerslichtsysteem worden regelmatig herzien en worden geïnformeerd door de laatste risicobeoordeling van het Joint Biosecurity Centre en bredere volksgezondheidsfactoren.

“We erkennen de uitdagende tijden waarmee de reissector wordt geconfronteerd, daarom hebben we tegen september 2021 ongeveer £ 7 miljard aan steun toegezegd en blijven we samenwerken met de industrie om hen te helpen deze moeilijke periode door te komen.

“Reizen blijft dit jaar anders en we moedigen mensen aan om altijd te controleren [Foreign Office] reisadvies voordat u op reis gaat, aangezien elke reis een verhoogd risico met zich meebrengt.”

.