Covid-reizen: de laatste wijzigingen beginnen nu zeven landen groen worden

Covid-reizen: de laatste wijzigingen beginnen nu zeven landen groen worden

Door George Bowden
BBC nieuws

Gepubliceerd12 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemie afbeeldingsbronGetty Images

Mensen die vanuit Canada en Denemarken naar het VK reizen, hoeven zich niet te isoleren, aangezien de nieuwste Covid-reisregels van het VK van kracht zijn geworden.

Ook Finland, Zwitserland, de Azoren, Liechtenstein en Litouwen staan ​​vanaf 04:00 uur BST op de “groene lijst”.

Reizigers uit Thailand en Montenegro die onlangs op de rode lijst staan, moeten zich nu isoleren in door de overheid goedgekeurde hotels.

Alle aankomsten moeten ten minste één Covid-test ondergaan, maar veel landen hebben inwoners van het VK de toegang ontzegd.

Wat zijn de vakantieregels voor landen met een groene, oranje en rode lijst? Uw gids voor Spanje, Portugal en andere vakantiehotspots Reiswijzigingen maken weinig verschil – luchthavenbaas

Reizigers die uit landen op de groene lijst komen, hoeven niet in quarantaine te gaan wanneer ze terugkeren naar het VK – of ze nu wel of niet twee doses van een coronavirusvaccin hebben gehad.

Ze moeten echter nog worden getest voor hun terugkeer naar het VK en een test boeken voor dag twee na hun terugkeer en een passagierslocatieformulier invullen.

Alleen Britse of Ierse staatsburgers en inwoners van het VK worden het land binnengelaten als ze op de rode lijst zijn geweest. Ze moeten dan betalen om zichzelf te isoleren in een door de overheid goedgekeurd quarantainehotel.

De meeste landen staan ​​op de oranje lijst – volledig gevaccineerde volwassenen hoeven bij hun terugkeer van deze locaties niet in quarantaine te gaan, maar moeten wel worden getest voordat ze terugkeren en twee dagen nadat ze terugkomen.

Degenen die niet beide vaccins hebben gehad, moeten 10 dagen thuis isoleren en Covid-tests ondergaan.

De reisindustrie heeft kritiek geuit op de veranderende reisregels van het VK, waarbij luchtvaartmaatschappijen zeiden dat het systeem internationale reizen “duurder, omslachtiger en onzekerder zou maken in vergelijking met andere landen”.

Reislijsten worden momenteel elke drie weken bijgewerkt en het systeem is vergelijkbaar voor Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

In één oogopslag: Britse Covid-reisregels afbeeldingsbron Getty ImagesLanden worden op verschillende gekleurde lijsten geplaatst afhankelijk van de Covid-situatie in elk landGroene lijst landen er wordt gezegd dat dragen het laagste risico voor reizigers – en dus is isolatie niet vereist, hoewel testen vóór aankomst en op dag twee nodig is. De meeste landen – inclusief het VK meest populaire vakantiebestemmingen – staan ​​op de oranje lijstAmber lijst aankomsten hoeft niet te isoleren als ze volledig zijn ingeënt of onder de 18 – maar testen is verplicht pre-arrival en op dag twee na de landingDegenen die hebben moet nog beide jabs hebben moeten isoleren en aanvullende Covid-tests uitvoeren Alleen Britse staatsburgers kunnen het VK rechtstreeks vanuit een rode lijst land en ze moeten betalen voor quarantaine in speciale hotels en getest worden

Lees hier meer.

“DIT IS HET SLECHTSTE INTERVIEW IK OOIT DEED”: Terugkijkend op toen Ruby Wax Donald Trump ontmoetteTHE DIEPER YOU GO, THE DONKERDER HET WORDT: Gloednieuwe thriller Vigil met Suranne Jones in de hoofdrol.