Branson’s Virgin Atlantic overweegt beursnotering

Virgin Atlantic van Branson overweegt beursnoteringGepubliceerd13 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemie afbeeldingsbronReuters afbeelding bijschrift Sir Richard verkocht een belang in zijn Virgin Galactic ruimtevaartbedrijf om de financiën van de luchtvaartmaatschappij te helpen ondersteunen

Virgin Atlantic van Sir Richard Branson onderzoekt een mogelijke notering op de Londense aandelenmarkt om geld in te zamelen om de financiën van de luchtvaartmaatschappij te herstellen.

De verhuizing zou kunnen betekenen dat aandelen worden aangeboden aan zowel particuliere investeerders als grote stadsbedrijven, maar betekent dat hij de algehele controle over zijn vlaggenschipbedrijf verliest.

Virgin Group bezit 51% van de luchtvaartmaatschappij en het in de VS gevestigde Delta Air Lines de rest.

De luchtvaartmaatschappij wil geen commentaar geven, maar het is duidelijk dat banken Citi en Barclays zijn ingehuurd om een ​​beursgang te verkennen.

Zoals de meeste luchtvaartmaatschappijen, zijn de financiën van Virgin Atlantic gehavend door de ineenstorting van het coronavirus in het vliegverkeer. In april boekte de luchtvaartmaatschappij een verlies van £ 659 miljoen voor 2020 nadat het aantal passagiers met 80% was gedaald, en het heeft duizenden banenverlies aangekondigd.

De verkoop van een belang in de luchtvaartmaatschappij zou de broodnodige fondsen opleveren naarmate de wereldwijde luchtvaart opnieuw wordt opgebouwd.

De aandelenkoersen van luchtvaartmaatschappijen zoals British Airways-eigenaar IAG en Easyjet zijn echter nog steeds aanzienlijk lager dan het niveau van vóór Covid, te midden van wijdverbreide scepsis onder sommige investeerders over hoe lang het zal duren voordat de sector zich zal herstellen.

Virgin Galactic verkoopt mogelijk tot $ 500 miljoen aandelenVirgin Space-vliegtickets om te beginnen bij $ 450.000

Het nieuws over een mogelijke beursintroductie werd voor het eerst gemeld door Sky News. Het zei dat de adviseurs van Virgin Atlantic de afgelopen weken de mogelijke beursintroductie hadden voorgesteld aan verschillende potentiële grote investeerders, die positief op het idee hadden gereageerd.

Redden

De inkomsten van Virgin Atlantic zijn sterk afhankelijk van de VK-VS-diensten, en de luchtvaartmaatschappij hoopt op een snel herstel van de diensten naarmate de lockdown-beperkingen versoepelen. Eerder dit jaar zei CEO Shai Weiss dat hij geen grote daling van de tarieven verwacht naarmate het reizen wordt hervat.

Een beursgang zou de eerste keer zijn dat aandelen van Virgin Atlantic aan het publiek worden verkocht en zou het belang van Virgin Group waarschijnlijk tot onder de 50% zien dalen.

Sir Richard richtte in 1984 Virgin Atlantic op en dankzij het succes kon hij een zakenimperium opbouwen dat nu de ruimtevaartarm van Virgin Galactic omvat.

Maar vorig jaar leek het voortbestaan ​​van de luchtvaartmaatschappij twijfelachtig, met beheerders die stand-by stonden terwijl Sir Richard onderhandelde over een reddingspakket van £ 1,2 miljard.

In dat pakket zat een lening van het Amerikaanse hedgefonds Davidson Kempner Capital Management.

Sir Richard had geprobeerd reddingsfondsen te krijgen van de Britse regering, die zijn verzoek weigerde, en zijn vakantieoord op Necker Island als onderpand gebruiken om geld in te zamelen.

Een woordvoerder van Virgin Atlantic noemde berichten over een mogelijke beursgang “speculatie” en weigerde verder commentaar te geven.

.