Blizzard Entertainment-president stapt op

Blizzard Entertainment-president treedt afGepubliceerd11 uur geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenafbeeldingsbronGetty ImagesafbeeldingsonderschriftDemonstranten buiten Blizzard Entertainment

Blizzard Entertainment-president J Allen Brack is “afgetreden”, zegt gamemaker World of Warcraft en Call of Duty.

Moederbedrijf Activision Blizzard zei dat de heer Brack “het bedrijf verliet om nieuwe kansen na te streven”.

Californië klaagt het bedrijf aan vanwege een cultuur van seksisme en intimidatie op de werkplek.

Activision Blizzard ontkent deze aantijging en noemt de juridische actie “schandalig en onaanvaardbaar”.

Veel medewerkers van Activision Blizzard liepen weg uit protest tegen de bedrijfscultuur en als reactie op de beschuldigingen.

‘Bro-cultuur’

In een verklaring zei Blizzard Entertainment dat de heer Brack zou worden vervangen door Jen Oneal en Mike Ybarra, die het bedrijf samen zouden leiden.

Hoewel de verklaring geen verwijzing maakte naar de beschuldigingen tegen Blizzard, zei het dat de nieuwe leiders “zouden zorgen dat Blizzard de veiligste, meest gastvrije werkplek is die mogelijk is voor vrouwen en mensen van elk geslacht, etniciteit, seksuele geaardheid of achtergrond”.

In een begeleidende verklaring bedankte de heer Brack de Blizzard-gemeenschap “voor uw passie en vastberadenheid voor veiligheid en gelijkheid voor iedereen”.

Het California Department of Fair Employment and Housing, dat de zaak tegen Activision Blizzard aanspande, bekritiseerde de heer Brack in gerechtelijke dossiers omdat hij niet genoeg deed in reactie op klachten.

In interne e-mails aan werknemers die door Bloomberg zijn verkregen, zei de heer Brack dat hij “bro-cultuur” minachtte en zijn hele carrière ertegen had gevochten en het gedrag van werknemers dat in de aantijgingen wordt beschreven “volstrekt onaanvaardbaar” noemde.

.