Waarom de Scouts een geldbadge lanceren na Covid

Waarom de Scouts een geldbadge lanceren na Covid

Door Nisha Patel
Zakelijke verslaggever, BBC News

Gepubliceerd7 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenafbeelding copyrightThe Scout Association afbeelding bijschriftUK chief Scout Bear Grylls in gesprek met vrijwilligers en een roedel

Kinderen beginnen al op zevenjarige leeftijd met het vormen van hun uitgaven- en spaargewoonten, maar in tegenstelling tot in andere landen maken geldbeheervaardigheden geen deel uit van het basiscurriculum op Engelse basisscholen.

Dus de altijd praktische Scout Association komt tussenbeide om een ​​handje te helpen.

De grote jongerenorganisatie, die meer dan 57 miljoen scouts over de hele wereld omvat, lanceert in het VK een nieuwe verdienstenbadge die helemaal over geld gaat.

Om in aanmerking te komen voor de prijs voor geldvaardigheden, moeten kinderen uit maximaal 20 verschillende activiteiten kiezen om hun badge te voltooien.

Deze activiteiten omvatten groepstaken voor geldbewuste Beaver Scouts en Cub Scouts om uit te proberen, zoals het creëren van hun eigen valuta of budgetteren voor een kampeertrip.

image copyrightThe Scouts Association image captionBeaver Scouts bedachten hun eigen valuta

Gehoopt wordt dat de badge ongeveer 200.000 kinderen van zes tot tien jaar zal helpen om te leren omgaan met financiële geletterdheid.

De onderdelen van de nieuwe badge zijn ontwikkeld met wat geld van HSBC Bank en in samenspraak met 400 jongeren, ouders en scoutsleiders die met ideeën voor activiteiten kwamen. Deze werden vervolgens afgestemd op de leeftijdsgeschikte vaardigheden die werden voorgesteld door de liefdadigheidsinstelling Young Money.

Badges zijn een cruciale pijler van scouting en helpen kinderen een enorm scala aan vaardigheden te verwerven, van vuur maken tot doe-het-zelf. Maar de zaken zijn verder gegaan en in de loop der jaren zijn recente toevoegingen aan het assortiment badges waar kinderen naartoe werken, milieubehoud en digitaal burgerschap.

Een deel van de reden om de badge voor geldvaardigheden nu te lanceren, is een reactie op de verstoring van het leren rekenen en rekenen voor miljoenen kinderen als gevolg van Covid.

Uit een 2020-enquête door consultants, Censuswide, onder 1.001 ouders met kinderen tussen de vijf en 20 jaar, bleek dat meer dan de helft van de Britse kinderen van zes tot tien jaar zei dat ze geen geld begrepen.

Er zijn zorgen dat grote aantallen kinderen hiaten in hun begrip hebben die mogelijk zijn verergerd door de pandemie.

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat zelfs als mensen de school hebben verlaten, veel jonge volwassenen nog steeds geen financiële basisvaardigheden en kennis hebben.

De National Literacy Trust heeft in 2019 een rapport laten opstellen waarin de geletterdheid en financiële capaciteiten worden geanalyseerd en ontdekte dat bijna een kwart van de Britse volwassenen worstelt met elementaire rekenvaardigheid. Het domino-effect is dat miljoenen mensen problemen hebben met het effectief budgetteren, plannen voor de toekomst en het nemen van weloverwogen beslissingen over hun financiën.

image copyrightThe Scout Associationimage captionTaken om de badge te verdienen zijn opgesplitst volgens leeftijdsgroep

Het is een zorgwekkend beeld dat internationaal wordt weerspiegeld. Uit cijfers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) blijkt dat in 2017 een op de vier 15-jarigen uit 15 landen niet in staat was om dagelijkse beslissingen over hun uitgaven te nemen.

‘Wees voorbereid’ is een belangrijk scoutingmotto en na een pandemie die heeft geleid tot banenverlies en huishoudbudgetten in het hele land, is dit precies wat jonge mensen nu nodig hebben, zegt Amy Butterworth, programmaontwerpmanager bij The Scout Association.

“Jongeren zullen worden geraakt op een manier die we nog niet kunnen voorspellen”, zegt mevrouw Butterworth. “Dus we willen ervoor zorgen dat ze kunnen oefenen [using money] in een veilige omgeving en voortbouwen op besluitvormingsvaardigheden die ze al hebben, om ze vertrouwen te geven in financiële situaties voor de toekomst.”

Het is een gevoel dat wordt herhaald door Bear Grylls, UK Chief Scout, die hoopt dat de nieuwe badge Cub Scouts en Beaver Scouts zal helpen levenslange financiële vaardigheden te ontwikkelen “op een manier die alleen Scouts kunnen door hen te helpen hun vertrouwen en begrip van geld in handen op te bouwen -op formaat”.

“Een van de activiteiten is om te leren over het verschil tussen behoeften en wensen”, zegt mevrouw Butterworth.

“Wat wil je bijvoorbeeld meenemen op je wandeling? Ze kunnen keuzes maken tussen objecten zoals een fles water of een laptop en we geven ze de kans om te oefenen met het nemen van die beslissingen en de impact ervan te begrijpen”, zegt ze. .

Mevrouw Butterworth zegt dat dit vervolgens leidt tot een discussie met de kinderen over het verschil tussen behoeften en wensen wanneer ze hun geld uitgeven.

image copyrightThe Scout Association image captionHet ontwerp voor de badge heeft een wereldbol in het midden, met 50 pence munten erin om sparen en een debetkaart te symboliseren

Summya is de Cub Scout-leider voor het 10e Fulwood-pakket in Preston, Lancashire, een van de 20 groepen die betrokken zijn bij het testen van de nieuwe badge.

Ze vindt het inbrengen van de badge vooral belangrijk nu ouders vaker contactloos betalen en minder biljetten en munten.

“Veel kinderen denken dat geld gewoon op magische wijze van een kaart komt en dat er een eindeloze voorraad van is, en mama en papa kopen over het algemeen gewoon wat ze nodig hebben, wanneer ze maar willen zonder na te denken over de kosten”, zegt ze.

Voor de zes- tot achtjarige Beaver Scouts is een van de activiteiten die zijn ontworpen om hen over belasting te leren, een spel over gemeenschap. De kinderen zijn bijen die nectar verzamelen voor hun korf, ze moeten samenwerken om te delen en voor elkaar te zorgen.

“Ik heb niet echt veel geleerd over geld op school”, zegt Saara Ali, 9, uit Preston, die deel uitmaakt van 10th Fulwood Cub Scouts.

“Ik denk dat het heel belangrijk is om over verschillende valuta’s te leren, omdat we op mijn leeftijd op vakantie gaan en ze verschillende soorten valuta gebruiken, zoals euro’s en dollars, dus het is belangrijk om erover te leren, niet alleen ponden en pence”, voegt ze eraan toe.

Ameerah Patel, 9, maakte ook deel uit van de testgroep. “Ik heb geleerd om met geld om te gaan, geld te sparen, geld te delen en uit te geven en ervoor te zorgen dat we het verstandig doen en niet verspillen”, zegt ze.

.