Over twee weken terug naar kantoor, zegt PM

Over twee weken terug naar kantoor, zegt PM

Door Michael Race
BBC nieuws

Gepubliceerd17 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemieimage copyrightGetty Images

Werknemers kunnen na 19 juli terugkeren naar het kantoor, wanneer de Covid-beperkingen zullen eindigen, zei Boris Johnson.

De regering zou mensen niet langer opdracht geven om thuis te werken, zei de premier.

Sommige bedrijven zeiden dat ze ernaar uitkeken “om onze grote steden weer vol te zien lopen”.

Human resources-instantie CIPD zei echter dat het opheffen van beperkingen “geen signaal zou moeten zijn voor een massale terugkeer naar de werkplek”.

Veel kantoormedewerkers werken sinds de eerste lockdown in maart vorig jaar overwegend vanuit huis. Sommige werkgevers staan ​​te popelen om personeel weer op de werkvloer te krijgen, terwijl anderen zich beginnen aan te passen aan hybride werkpatronen.

De meeste Covid-regels eindigen in Engeland, zegt PMBank-baas zegt dat het personeel beter werkt op kantoor Hoe vind je het om terug naar kantoor te gaan?

De denktank Centre for Cities zei dat het aantal mensen dat terug was op hun werkplek in de grootste steden van het VK “nog steeds slechts een kwart was van wat het was vóór de pandemie.

Paul Swinney, directeur beleid en onderzoek, zei dat het gebrek aan mensen die op kantoren werkten een “echte uitdaging” was voor winkels, cafés en pubs die vroeger afhankelijk waren van kantoorpersoneel voor zaken.

“De wijziging van het ‘terug naar kantoor’-advies zal ongetwijfeld goed nieuws voor hen zijn, maar er blijft een vraagteken over hoeveel werknemers zullen terugkeren nu de beperkingen zijn opgeheven”, zei hij.

image copyrightGetty Imagesimage captionVeel bedrijven in het stadscentrum zullen de terugkeer van meer forenzen verwelkomen

Bijna alle 50 van de grootste werkgevers in het VK vertelden eerder aan de BBC dat ze niet van plan zijn om het personeel fulltime terug naar kantoor te brengen.

Ongeveer 43 van de bedrijven zeiden dat ze het zogenaamde hybride werken zouden omarmen, een mix van thuis- en kantoorwerk, waarbij het personeel wordt aangemoedigd om twee tot drie dagen per week thuis te werken.

Grote stadsbanken hanteren verschillende werkwijzen. Goldman Sachs heeft het personeel verteld dat het klaar moet zijn om in juli terug te keren naar de werkplek, terwijl het nieuwe werkmodel van NatWest slechts 13% van het personeel fulltime op kantoor zou kunnen zien.

‘Geef vertrouwen aan werknemers’

Peter Cheese, chief executive van de CIPD, zei dat een terugkeer naar het kantoor “moet komen van individuele organisaties die met hun mensen overleggen om werkafspraken te maken”.

“Vrijheidsdag zou geen massale terugkeer naar de werkplek moeten zijn, maar het zou het begin kunnen zijn van meer vrijheid en flexibiliteit in hoe, wanneer en waar mensen werken”, voegde hij eraan toe.

De heer Cheese zei dat werkgevers, ongeacht de wijzigingen in de richtlijnen, maatregelen moeten blijven nemen om “werknemers het vertrouwen te geven dat hun werkplek veilig is”, zoals het uit elkaar plaatsen van bureaus en het implementeren van eenrichtingssystemen.

“Bedrijven moeten niet haasten om gewoon terug te keren naar hoe ze vroeger werkten, nu hebben we ervaring en bewijs dat het anders kan”, zei hij.

“Mensen willen over het algemeen een mix van werkplek- en thuiswerk. Werkgevers moeten proberen de voorkeuren van individuen te begrijpen en waar mogelijk te ondersteunen ten aanzien van flexibelere werkregelingen, in evenwicht met het voldoen aan de behoeften van het bedrijf.”

Alistair Elliott, senior partner bij Knight Frank, zei dat de makelaar “van ganser harte” de opheffing van thuisbegeleiding verwelkomde.

“Hoewel dit aan het begin van de pandemie absoluut noodzakelijk was, kijken we ernaar uit om onze grote steden weer vol te zien lopen en alle voordelen te bieden die de beste collaboratieve werkplekken creëren”, voegde hij eraan toe.

Richard Burge, chief executive van de London Chamber of Commerce and Industry, zei dat bedrijven het fijn zouden vinden als ze hun capaciteit zouden kunnen vergroten of “hun gekozen toekomstige manieren van werken een kickstart zouden geven”.

“Voor Londen is dit allemaal enorm belangrijk en is een verdere plaatsing van het bord ‘open voor zaken’ op de voordeur,” voegde hij eraan toe.

Burge zei echter dat hij “duidelijkheid wilde horen over het gebruik van gezichtsbedekkende kleding” op het Londense transportnetwerk.

“Vertrouwen in het openbaar vervoer is de sleutel tot de terugkeer van zowel forensen als bezoekers naar Londen”, zei hij.

.