Oproepen voor extra feestdag groeien als Engeland wint

Oproepen groeien voor extra feestdag als Engeland wintGepubliceerd6 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenafbeelding copyrightGetty Images

Premier Boris Johnson komt onder druk te staan ​​om arbeiders een eenmalige feestdag te geven als Engeland zondag hun laatste Euro 2020-kampioenschap wint.

Een petitie op de website van het Parlement haalde vrijdag 320.000 handtekeningen. Er staat dat een extra vrije dag gezinnen zou helpen om samen naar de wedstrijd te kijken.

Johnson zei dat het toekennen van een feestdag nu een “verleidelijk lot” zou zijn.

Union TUC dringt er ook bij bedrijven op aan om waar mogelijk flexibel te zijn door werknemers later op maandag te laten beginnen.

Algemeen secretaris Frances O’Grady zei: “Bazen moeten vóór maandagochtend met hun personeel praten over flexibele werkregelingen – misschien dat ze later kunnen beginnen en hun tijd daarna kunnen terugvorderen.”

De officiële woordvoerder van de premier zei: “Ik wil niet vooruitlopen op de uitslag van de wedstrijd van zondag. Het is duidelijk dat we willen dat Engeland er helemaal voor gaat en de finale wint, en dan zullen we te zijner tijd onze plannen uiteenzetten.”

Het Parlement neemt alle verzoekschriften in behandeling die meer dan 100.000 handtekeningen krijgen voor een debat.

De petitie, die is gestart door marketingmanager Lee Jones, zegt: “Engelse mensen zouden natuurlijk willen blijven genieten van de overwinning, waardoor de detailhandel en de vrijetijdsindustrie een broodnodige kans krijgen om verloren inkomsten in te halen.”

Zal het succes van Engeland de Britse economie een boost geven? ‘Euro 2020 is een reddingslijn voor mijn pub’

Een overwinning voor Engeland op Italië op zondagavond zou de eerste grote overwinning voor het land zijn sinds 1966, toen het het WK won.

De wedstrijd eindigt om 22.00 uur, maar als het om verlenging gaat, zou het dichter bij 23.00 uur kunnen eindigen, de halve finale tegen Denemarken op woensdag was pas om 22.45 uur afgelopen.

‘We zullen proberen om chauffeurs later een dienst te geven’beeldonderschrift Baas van Stagefreight Ian Uttley probeert flexibel te zijn met zijn chauffeurs

Sommige bedrijven gaan er al van uit dat er een soort katereffect op hun personeel zal zijn en proberen dit te omzeilen.

Ian Uttley, directeur van transportbedrijf Stagefreight, vertelde het BBC Wake Up to Money Program dat hij zijn best had gedaan om chauffeurs een latere start te geven: “We hebben veel fans van Engeland, maar het is erg moeilijk. We proberen ze latere diensten te geven maar uiteindelijk zijn het professionele chauffeurs die hun werk doen.

“We proberen ze vrijaf te geven. Het is een once-in-a-lifetime ervaring, maar we werken zeven dagen per week en er zal altijd ergens iemand in een vrachtwagen zijn die de volgende dag moet rijden. Iemand heeft om het voedsel in de schappen van de supermarkten en in de winkels te krijgen.”

Hij zei dat er strikte controles waren om ervoor te zorgen dat niemand in de verleiding zou komen om te veel te vieren: “We verwachten dat ze de alcohollimieten beperken en we verwachten dat ze onder de limiet blijven wanneer ze beginnen te rijden – en we voeren controles uit.”

Late pubopening

Downing Street steunt het idee en zegt dat werkgevers die dat kunnen, flexibel moeten zijn om personeel op maandag laat te laten werken of een vrije dag op te nemen als Engeland wint.

De officiële woordvoerder van premier Boris Johnson zei: “We zouden willen dat bedrijven die zich in staat voelen om het te overwegen als ze dat kunnen, maar we erkennen dat dit per bedrijf en bedrijf zal verschillen.”

Johnson heeft al gezegd dat pubs aanstaande zondag tot 23.15 uur open mogen blijven om het risico te verkleinen dat klanten te horen krijgen dat ze moeten vertrekken voordat de wedstrijd is afgelopen.

Downing Street heeft gezegd dat het “te zijner tijd” alle vieringen zoals een overwinningsparade voor het Engelse team zal organiseren, maar heeft niet bevestigd of er achter de schermen plannen zijn voor een mogelijke feestdag.

.