My Money: ‘Ik was vergeten hoe het allemaal optelt’

Mijn geld: ‘Ik was vergeten hoe het allemaal optelt’Gepubliceerd5 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenafbeelding copyrightToniafbeelding bijschriftToni vond het moeilijker om haar geld te volgen toen ze haar tijd weer tussen thuis en op kantoor verdeelde

My Money is een serie waarin wordt gekeken naar hoe mensen hun geld uitgeven en sparen – en de soms uitdagende beslissingen die ze moeten nemen. Toni werkt in de marketing en woont in Leamington Spa met haar man Duncan, een ontwerpingenieur in de auto-industrie. Ze hebben een jonge hond, een Vizsla genaamd Cooper.

Tijdens de lockdown begon Toni een nieuwe rol bij een technologiestart-up, ufurnish.com, een zoek- en vergelijkingssite voor meubels. Ze is van een rol gegaan waarbij ze buitenshuis werkte, in een kantoor met een groot team, naar het werken vanuit haar thuisstudie – met Cooper voor het bedrijf.

Haar maandelijkse inkomsten en uitgaven zijn beide aanzienlijk veranderd. Ze is altijd gepest door haar vrienden omdat ze ‘spreadsheets’ had die alles bijhielden. Ze zegt echter dat ze haar het afgelopen jaar echt hebben geholpen om bewustere keuzes te maken over haar persoonlijke financiën.

Nu, over naar Toni.

Ik kijk erg uit naar deze week – we hebben een weekendje weg gepland met vrienden, kamperen in de Cotswolds. Het kost £ 45 voor twee nachten – en de camping heeft meren om in open water te zwemmen, dus dat moet heel leuk zijn.

Hoewel de weersvoorspelling er slecht uitziet, is het goede nieuws dat onze langverwachte campervan donderdag aankomt. Terwijl ik campervan zeg – het moet nog worden omgebouwd. Gelukkig heeft Duncan onze vorige VW omgebouwd, die we eerder dit jaar verkochten om deze nieuwe te helpen financieren. Het is een grote betaling en laat vandaag een groot gat in ons banksaldo achter, maar zal elke cent waard zijn!

Het regende vanmorgen, maar ik ging toch naar buiten om met Cooper te rennen. Hij is niet echt een hond die opgesloten zit, maar komt aardig in de buurt – en we brengen zoveel mogelijk tijd door op het platteland dichtbij huis of, nu de beperkingen worden opgeheven, aan de kust.

Dit is een van de leukste dingen van thuiswerken: geen enorm woon-werkverkeer en een heel fijn begin van de week.

Hoewel het werken bij een start-up behoorlijk intensief kan zijn, heeft het thuiswerken me een beter gevoel voor balans gegeven en dankzij ons gebruik van technologie heb ik het werken op kantoor niet zo erg gemist.

Ik heb onlangs een gedeelde werkruimte bezocht en ben van plan deze vanaf de herfst één dag per week te gebruiken. Het is voor mij de meest kosteneffectieve manier om het huis uit te gaan, wat energie van anderen te krijgen en in een inspirerende werkruimte te zijn. Aangezien ik het zelf zal betalen, is het een echte financiële overweging omdat ik het geluk heb al een kantoor aan huis te hebben – maar £ 120 per maand is een goede prijs en het is geen jaarcontract, dus ik kan het eerst uitproberen.

Vanavond extra gewandeld omdat er te veel intense schermtijd was vandaag. Ik vind het heerlijk dat ik naar buiten kan, sporten en tegelijk kan besparen op de sportschoolkosten. Mijn sportschool kostte me vroeger £ 70 per maand, maar nu gebruik ik een app op mijn telefoon die £ 100 per jaar kost (en kwam vandaag van mijn account af – dat was ik vergeten).

Totale uitgave: £ 145

Mijn geld

Meer blogs uit de BBC-serie My Money:

VK: ‘Ik ben 33 weken zwanger’VS: ‘Onze alternatieve quarantainevakantie’VK: ‘Het grootste deel van onze uitgaven gaat naar onze zoon’Indonesië: ‘We hebben hier nog geen Covid’Canada: ‘Met liefde aan mijn zijde, ik kom door vandaag’

We zijn op zoek naar meer mensen om te delen waar ze hun geld aan uitgeven. Als je geïnteresseerd bent, stuur dan een e-mail naar my.money@bbc.co.uk en we zullen proberen contact met je op te nemen.

image copyrightToniimage captionToni’s thuiswerkende metgezel Cooper

Supervroege start vandaag … in de velden met Cooper – maar ontmoette een lieve dame die haar hond uitliet. Ik heb nu een aantal lokale hondenbezitters ontmoet. Ik ken geen van hun namen, maar we kennen allemaal de naam van elkaars honden!

Vandaag kwam mijn maandelijkse abonnement op Freddie’s bloemen van mijn bankrekening (£ 25) voor mijn moeder en ik om allebei bloemen te laten bezorgen. Het is een leuke traktatie voor ons en geeft ons iets speciaals om over te praten als we ze eenmaal hebben geregeld. Het heeft ook mijn moeder die WhatsApp gebruikt.

Ik heb me vanavond aangesloten bij een lokale hardloopgroep. Ik wilde het al een tijdje uitproberen, maar door de lockdown hebben ze elkaar pas sinds kort weer kunnen ontmoeten. Het is een gratis club die wordt ondersteund door de lokale huisartsenpraktijken en is gericht op het fysiek en mentaal fit houden van mensen. Het was geweldig. Ik ontmoette een aantal interessante nieuwe mensen – en zal zeker weer gaan.

Morgen naar Londen voor een ontmoeting met de oprichters van ufurnish.com en onze nieuwe voorzitter. Mijn ticket vooraf geboekt voor £ 88,50 (retour).

Totale besteding: £113,50

Ik nam de auto en parkeerde vanmorgen bij het treinstation (8,70 pond). Het was echt opwindend om te zien dat de coffeeshop op het perron opnieuw is geopend – het is gesloten sinds de eerste afsluiting en ze maken de beste koffie. Ik heb mezelf getrakteerd op een Americano (2,40 pond) om me wakker te maken.

De treinen zijn veel drukker dan eerder in het jaar en social distancing is een veel grotere uitdaging geworden. Ik nam de metro door Londen naar de vergaderlocatie (£ 5,80). Ik heb Apple Pay en een gezichtsmasker nog steeds niet onder de knie! Ik lunchte bij Birleys, een geweldig broodje (6,70 pond).

Mijn liefdadigheidsincasso’s zijn vandaag van mijn rekening afgeschreven, dus al met al zag mijn rekening meer uitgaven dan normaal. Ik was vergeten hoe het allemaal optelt als je niet vanuit je thuisstudie werkt, maar het is geweldig om een ​​dag in Londen te zijn. Ik heb zelfs een snel drankje kunnen drinken na de ontmoeting met mijn collega’s – een door het werk gefinancierde traktatie.

Cooper was vandaag bij de hondenopvang (£ 25 per dag), en onze nieuwe Dyson-stofzuiger is gearriveerd, een model dat speciaal is ontworpen voor “dierenhaar”. Dit zijn kosten waarvan ik nooit had gedacht dat ik ze zou moeten overwegen – pre-Vizsla!

Totale besteding: £ 48,60

image copyrightToniimage captionEen langverwachte reis om highlights te krijgen bij de kapper

Mijn tijdschriften zijn vandaag met de post aangekomen – beide hebben een abonnement. Rood is een traktatie voor mezelf nu mijn wekelijkse uitgaven voor werk zijn afgenomen en Vogue van mijn moeder en vader, omdat ze zich zorgen maken dat ik te veel tijd op mijn laptop doorbreng. Ik vind het geweldig dat ze aankomen, maar het is een race om ze van de deurmat te krijgen voordat Cooper dat doet.

Een langverwachte kappersreis vandaag. Ze moeten “mijn haar corrigeren” nadat ik een beetje te eigenwijs werd in lockdown met een thuisverfset. Het is zeker het geld waard, hoewel het een beetje oogverblindend is voor £ 150.

Totale besteding: £ 150

Ik ga vroeg in de ochtend hardlopen met Cooper in de modderige velden en duik dan meteen in voor een teamoproep – iedereen kijkt super blij voor de camera.

Deze ochtendoproepen zijn ons equivalent van wanneer we de plannen van iedereen voor de dag zouden inhalen bij het koffiezetapparaat op kantoor. Ik heb slechts enkele leden van het team persoonlijk ontmoet, maar we hebben het gevoel dat we elkaar heel goed kennen. Dit werd geholpen door het feit dat we virtueel in elkaars huizen zijn, via Google Meets, dus we hebben het hele jaar door partners, huisdieren en ouders ontmoet.

Ik ben vandaag een beetje vroeg klaar met werken omdat we proberen de camping te bereiken voordat de regen komt. We kopen een paar tassen met boodschappen van Tesco (£64,23) om ons het hele weekend te voeden, inclusief een fles bruis en chocolade.

Totale besteding: £ 64,23

We hebben genoten van een paar geweldige dagen kamperen met onze vrienden. We slaagden erin om het water in te gaan om met de kinderen te zwemmen, maar lieten de paddleboards achter omdat de kosten 25 waren, ondanks dat we onze eigen uitrusting hadden.

Het was een vrij goedkoop weekend, maar we kopen de slechtste koffie ooit (£ 19, 00) maar herstellen met een ijsje met de kinderen. (£ 3,20).

We bespraken de kosten van het houden van onze honden – tussen verzekering, dierenartskosten, voedsel en dagopvang, Cooper kost ons minimaal £ 220 per maand, en dat is voordat hij meer van zijn hondenbedden opeet!

Maar ik ruil graag het bedrag dat ik vroeger aan schoenen en kleding uitgaf voor deze hond.

Totale besteding: £ 22,20

Het is een goede week geweest; veel uitgaan met vrienden en collega’s en ons langverwachte busje is gearriveerd… nu om nog wat campingtrips te boeken.

Totale besteding: £ 0

Wekelijks totaal: £ 543,53

Wat vindt Toni van haar week?

Als ik terugkijk, zie ik dat deze week meer uitgaven heeft opgeleverd dan normaal. Maar door die uitgaven op te schrijven en na te denken over waar ik vroeger aan uitgaf – dingen zoals de sportschool – realiseerde ik me hoeveel mijn uitgaven ten goede zijn veranderd.

Ook van kleinere dingen zoals een tijdschriftabonnement kan ik me heel gelukkig voelen. De komende maanden staan ​​in het teken van het uitrusten van de camper, wat behoorlijk duur zal zijn. We zullen ons gezamenlijke spaargeld blijven bundelen om dit te financieren, zodat we de voortent en alle grote dure spullen kunnen kopen.

In de tussentijd ga ik op zoek naar goedkope borden en schalen – een nieuw busje met een nieuw kleurenschema betekent toch dat we nieuw servies nodig hebben?

.