Grote evenementen geadviseerd om vaccinpaspoorten aan te vragen

Grote evenementen geadviseerd om vaccinpaspoorten aan te vragenGepubliceerd10 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemie image copyrightGetty Images

Nachtclubs en andere organisatoren van grote evenementen wordt geadviseerd om bewijs te vragen dat mensen hun prik hebben gehad.

De minister van Volksgezondheid Sajid Javid bevestigt dat de meeste Covid-regels in Engeland op 19 juli zullen worden opgeheven en moedigde organisatoren van evenementen aan om deelnemers te verplichten zogenaamde vaccinpaspoorten te tonen.

Ze laten zien dat een persoon natuurlijke immuniteit heeft na het oplopen van Covid, dat ze dubbel zijn gestoken of negatief zijn getest.

Ze zijn beschikbaar via de NHS-app.

De richtlijnen van de overheid zijn echter niet verplicht, wat betekent dat organisatoren niet wettelijk verplicht zijn om deze op te volgen.

Het is tegengewerkt door bar- en clubeigenaren.

Michael Kill, die de Night Time Industries Association runt, zei: “We hebben ons consequent verzet tegen het gebruik van Covid-paspoorten voor toegang tot industriële evenementen en locaties, logistiek levert het veel problemen op, ondersteund door het recente Covid-statuscertificaatrapport dat wordt beheerd door de overheid, ons duidelijk van het gebruik van deze methode om risico’s te beperken.”

.