Greene King sluit 33 pubs te midden van ‘pingdemic’

Greene King sluit 33 pubs te midden van ‘pingdemic’Gepubliceerd9 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemieimage copyrightGetty Images

Greene King is de afgelopen week gedwongen 33 pubs te sluiten vanwege personeelstekorten veroorzaakt door mensen die gedwongen zijn zichzelf te isoleren door de NHS Covid-app.

Greene King-baas Nick Mackenzie zei dat de pubsgroep in sommige omstandigheden ook de openingstijden had moeten verkorten.

“Ik denk dat dit een probleem is”, zei hij tegen de BBC. “Het kan erger worden.”

Uit recente cijfers blijkt dat in de week tot 7 juli meer dan 500.000 mensen in Engeland en Wales door de app werden “gepingd”, een stijging van 46% ten opzichte van de week ervoor.

Mensen die in contact zijn geweest met iemand die positief getest is op Covid-19, moeten 10 dagen in zelfisolatie.

In het weekend zei Marks & Spencer dat het mogelijk de openingstijden van de winkels moet verkorten als het aantal werknemers dat in zelfisolatie gaat, blijft stijgen. Terwijl een toonaangevende supermarkt, die niet genoemd wil worden, tegen de BBC zei dat “er een risico bestaat dat er niet voldoende personeel zal zijn om winkels te openen”.

‘Pingdemic’ bedreigt winkeluren, zeggen supermarkten PM dringt aan op voorzichtigheid nu de Covid-regels in Engeland versoepelen Hoe veranderen de Covid-regels op maandag?

De heer Mackenzie zei: “In de hele branche denken we dat ongeveer één op de vijf van onze teamleden hiermee te maken heeft gehad en daarom is het voor ons een reëel probleem om dagelijks een bedrijf op te zetten.”

De chief executive van PureGym, Humphrey Cobbold, zei dat zijn bedrijf erin was geslaagd om al zijn sites open te houden ondanks het toenemende aantal werknemers dat gedwongen werd zichzelf te isoleren, “maar het was een close call”.

Hij zei: “In sommige gebieden is tot 25% van ons personeel gevraagd om zichzelf te isoleren.

“Dankzij de flexibiliteit en het delen van arbeid over verschillende locaties, hebben we tot nu toe sites open kunnen houden, maar in bepaalde omstandigheden was het een close call.”

Het personeelstekort is toegenomen toen Engeland maandag de laatste Covid-beperkingen ophief, inclusief de wettelijke verplichting om een ​​gezichtsbedekking te dragen om de verspreiding van het virus te voorkomen.

Wales zal naar verwachting de meeste regels op 7 augustus schrappen, hoewel dit geen gezichtsmaskers omvat. Schotland is overgegaan naar het laagste niveau van beperkingen van Covid-beperkingen, maar gezichtsbedekkingen moeten nog drie weken worden gedragen. Noord-Ierland besluit donderdag om de regels over zeven dagen te versoepelen.

Bedrijfslobbygroep het CBI heeft gewaarschuwd dat “verlammende personeelstekorten” een economisch herstel in de weg kunnen staan.

Het heeft opgeroepen tot een onmiddellijke beëindiging van de 10-daagse zelfisolatieperiode voor mensen die volledig zijn gevaccineerd. Het zei ook dat dagelijkse laterale flowtests mensen kunnen helpen die niet beide prikken hebben gekregen om weer aan het werk te gaan.

Vanaf 16 augustus hoeven mensen die volledig zijn gevaccineerd niet in zelfisolatie als ze door de NHS-app worden “gepingd” wanneer ze in contact zijn gekomen met iemand die positief is getest op Covid. In plaats daarvan wordt hen geadviseerd om zo snel mogelijk een PCR-test te doen.

Mackenzie zei dat de regering het “test en vrijlating”-schema naar voren moet brengen om meer mensen aan het werk te laten komen en “ons weer normaal te maken”.

“Dat is alles waar we echt om vragen, laten we teruggaan naar wat normaliteit”, zei hij.

.