De economische groei in de VS ‘stelt teleur’ ​​naarmate Covid stijgt

Amerikaanse economische groei stelt teleur nu Covid stijgtGepubliceerd10 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemie image copyrightGetty Images

De Amerikaanse economie herstelt langzamer dan economen hadden verwacht na een toename van het aantal gevallen van coronavirus.

Volgens officiële gegevens groeide de economie in het tweede kwartaal op jaarbasis met 6,5%.

Terwijl het bruto binnenlands product hoger lag dan in het eerste kwartaal, bleef de groei onder de prognoses van 8,5%

“De bezorgdheid over een heropleving van het coronavirus neemt toe en wordt weerspiegeld in de prestaties van de economie”, zei Charles Schwab.

Richard Flynn, de Britse directeur van de beleggingsonderneming, zei dat de groei in het tweede kwartaal “teleurstellend” was, en voegde eraan toe: “Te midden van de snelle verspreiding van de deltavariant en een aanzienlijke versoepeling van zowel monetaire als fiscale stimuleringsmaatregelen, zijn beleggers zich misschien zorgen gaan maken over een snellere dan verwachte economische vertraging.”

.