Covid: volledig geprikte Britse aankomsten uit Frankrijk moeten nog steeds in quarantaine

Covid: volledig geprikte Britse aankomsten uit Frankrijk moeten nog steeds in quarantaine geplaatst7 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemie image copyrightGetty Images

Volledig gevaccineerde reizigers die vanuit Frankrijk naar Engeland terugkeren, moeten vanaf maandag nog 10 dagen in quarantaine.

Vanaf 19 juli hoeven volwassenen die in het VK zijn gestoken en die uit andere landen met een barnsteenlijst komen, zich niet langer te isoleren.

Frankrijk blijft op de oranje lijst staan.

Maar de regering zei dat de geplande versoepeling van de regels daar niet van toepassing zou zijn vanwege “aanhoudende aanwezigheid van gevallen” van de bèta-variant, die voor het eerst werd geïdentificeerd in Zuid-Afrika.

Minister van Volksgezondheid Sajid Javid zei: “We zijn altijd duidelijk geweest dat we niet zullen aarzelen om snel actie te ondernemen aan onze grenzen om de verspreiding van Covid-19 te stoppen en de winst van ons succesvolle vaccinatieprogramma te beschermen.

“Nu de beperkingen maandag in het hele land worden opgeheven, zullen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat internationale reizen zo veilig mogelijk verlopen en onze grenzen te beschermen tegen de dreiging van varianten.”

.