Covid: maskers blijven verplicht op vervoer in Londen

Covid: Maskers blijven verplicht op Londens vervoerGepubliceerd12 minuten geledenDelencloseDelen paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemie image copyrightReutersimage captionHet dragen van gezichtsbedekking in het openbaar vervoer in Londen blijft verplicht

Ondanks de versoepeling van de beperkingen op maandag, moet op het Londense transportnetwerk gezichtsbedekking worden gedragen, zegt de burgemeester van Londen.

Engeland gaat op 19 juli naar niveau nul van Covid-beperkingen, maar het verplichte gebruik van gezichtsbedekking blijft van kracht op Transport for London (TfL) -diensten, tenzij vrijgesteld.

Dit omvat de metro, bus, tram, DLR, Overground en TfL Rail.

TfL-personeel en buschauffeurs zullen passagiers eraan blijven herinneren dat maskers een vereiste zijn, zei Sadiq Khan.

Het is de eerste Engelse stad die aandringt op gezichtsbedekking nadat de Covid-beperkingen zijn versoepeld.

Maar de burgemeester van Greater Manchester Andy Burnham heeft gezegd dat hij het verplicht stellen van gezichtsmaskers in het openbaar vervoer niet zal ‘uitsluiten’.

De heer Burnham vertelde de BBC dat hij nog niet de beslissing had genomen om maskers op trams in Manchester verplicht te stellen en wilde voorkomen dat de verwarring bij mensen nog groter werd.

En in Schotland blijft het verplichte gebruik van gezichtsbedekking “enige tijd” van kracht, heeft eerste minister Nicola Sturgeon gezegd, zelfs nadat het land op 19 juli de meeste van zijn andere beperkingen heeft versoepeld. De regels voor mondkapjes zijn van toepassing in winkels en het openbaar vervoer – en ook in cafés en restaurants als ze niet zitten.

Schotland en Engeland hebben nu verschillende regels voor maskersEngeland lockdown-regels eindigen op 19 juliBedrijven mogen nog beslissen over eigen regels over gezichtsmaskers

De heer Khan zei: “Ik ben niet bereid toe te kijken en Londenaren en het herstel van onze stad in gevaar te brengen. Daarom heb ik, na zorgvuldige overweging, besloten om TfL te vragen de eis te handhaven dat passagiers een gezichtsbedekking dragen op alle TfL-services wanneer de nationale regelgeving verandert.”

image copyrightGetty Imagesimage captionBoris Johnson zei dat de regering “verwacht en aanbeveelt” gezichtsbedekkingen worden gedragen in drukke en afgesloten ruimtes

De wettelijke verplichting om in winkels, openbaar vervoer en andere besloten openbare ruimten een gezichtsbedekking te dragen, komt op 19 juli te vervallen. Het zal worden vervangen door richtlijnen van de overheid.

Premier Boris Johnson zei dat de regering “verwacht en aanbeveelt” dat gezichtsbedekking wordt gedragen in drukke en afgesloten ruimtes.

Labour heeft gezegd dat het “onverantwoordelijk” is om de wettelijke verplichting om maskers te dragen te laten vallen.

De stap werd verwelkomd door de RMT-vakbond, die spoorwegarbeiders vertegenwoordigt. Het zei dat de aanpak in overeenstemming was met de regels die momenteel van kracht zijn in Schotland, Wales en op Eurostar-diensten naar het continent.

Er stond echter: “We hebben nu de belachelijke positie waarin een passagier die door Londen reist, verschillende regels heeft voor de metro en de hoofdlijnen.”

Van 2 mei tot 29 mei 2021 zei 86% van de TfL-klanten dat ze te allen tijde gezichtsbedekking droegen in het openbaar vervoer.

Van de 14% die niet altijd of helemaal geen gezichtsbedekkende kleding draagt, geeft bijna driekwart (74%) aan een vrijstelling of goede reden onder de huidige regelgeving te hebben om dit niet te doen, blijkt uit onderzoek van TfL.

Andy Byford, Londens commissaris voor Transport, zei: “Het transportnetwerk is schoner dan ooit, met een verbeterd reinigingsregime, reinigingsproducten van ziekenhuiskwaliteit, algemeen verkrijgbare handdesinfecterende middelen en UV-verlichtingsarmaturen op de leuningen van roltrappen om virussen te doden.

“Het is geweldig nieuws dat regelmatige onafhankelijke tests door Imperial College op het virus geen spoor hebben gevonden in onze diensten, en we zijn nu klaar om vanaf 19 juli veilig meer en meer klanten te verwelkomen terwijl mensen eropuit trekken om te genieten van alles wat de hoofdstad te bieden heeft. aanbieden.”

.