Britse voedselwerkers worden vrijgesteld van Covid-isolatie

Britse voedselwerkers worden vrijgesteld van Covid-isolatieGepubliceerd14 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemie afbeelding copyrightGetty Imagesafbeelding bijschriftDe verhuizing volgt op zorgen over tekorten aan voedselvoorraden in winkels

Belangrijke onderdelen van de voedingsindustrie mogen vanaf vrijdag dagelijks Covid-testen doen in plaats van personeel te vragen zichzelf te isoleren.

De regering zei dat dagelijkse tests zouden worden uitgevoerd op belangrijke locaties, zoals supermarktdepots en voedselproducenten.

Bijna 10.000 medewerkers op 500 locaties in het VK zullen uiteindelijk worden getroffen.

Het komt als supermarktbazen waarschuwen voor ernstige personeelstekorten nadat duizenden waren “gepingd”.

Bevroren voedselketen IJsland zei deze week dat het winkels moest sluiten omdat 1.000 medewerkers waren gewaarschuwd door de NHS Covid-app.

De nieuwe maatregelen voor het dagelijks contact testen beginnen vanaf vrijdag bij 15 supermarktdepots, volgende week gevolgd door 150 depots, maar gelden niet voor het supermarktpersoneel.

Supermarkten zeggen dat tekorten niet wijdverbreid zijnWaarschuwing dat ‘pingdemic’ winkelopeningen bedreigtTerugslag omdat gepingde personeelsregels onwerkbaar worden genoemd’Pingdemic’ sluit vestigingen van IJsland en Greene King

Andere sectoren die dagelijkse Covid-tests voor werknemers mogen inzetten, zijn onder meer: ​​transport, hulpdiensten, grenscontrole, energie, digitale infrastructuur, afval, de waterindustrie, essentiële defensie-outputs en lokale overheid.

Minister van Milieu George Eustice zei: “We erkennen dat er enkele afwezigheden zijn in de voedselvoorzieningsketen, dus wat we aankondigen is voor de ongeveer vierhonderd beste locaties, dingen zoals supermarktdepots en enkele van de belangrijkste voedselproducenten.

“We gaan het systeem veranderen en hen in staat stellen om te testen en weer aan het werk te gaan, zodat iemand die in de toekomst wordt gecontacteerd via test en trace of wordt gepingd, gedurende zeven dagen dagelijks contact kan testen en in staat is om te dragen op het werken, op voorwaarde dat hun tests negatief blijven.”

Eustice voegde toe: “We maken ons nog steeds zorgen over het aantal ziekenhuisopnames, dus we willen doen wat nodig is om de voedselvoorzieningsketen te laten werken, maar in dit stadium gaan we niet zover dat we die winkels opnemen.”

.