Brewdog Instagram-advertentie verboden wegens misleidende gezondheidsclaims

Brewdog Instagram-advertentie verbannen wegens misleidende gezondheidsclaimsGepubliceerd10 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenafbeelding copyrightBrewdog afbeelding bijschriftDe reclamewaakhond was het ermee eens en verbood deze Instragram-advertentiepost

De reclamewaakhond, de ASA, heeft een advertentie van de controversiële brouwer Brewdog verboden wegens misleidende beweringen.

Een Instagram-post voor zijn Clean & Press Hard Seltzer zei: “Vanwege reclameregels kunnen we niet beweren dat deze drank gezond is”, maar vervolgde met een verwijzing naar een claim met weinig calorieën.

Brewdog zei dat de advertentie “tongue-in-cheek” was, maar stemde ermee in om het niet meer te gebruiken.

Brewdog werd vorige week ook gemeld aan de ASA omdat hij beweerde dat een wedstrijdprijs massief goud was en £ 15.000 waard was.

Het Schotse bedrijf had tien mensen de kans geboden om een ​​gouden blikje te vinden dat verstopt zat in een kratje bier.

Verschillende winnaars van het gouden bier kunnen de betwiste bewering van Brewdog over de waarde ervan prijzen toen ze ontdekten dat het slechts verguld was.

Brewdog in rij van meer dan £ 15.000 goud kan prijs claimenBrewdog baas belooft te leren van wrede kritiek

Brewdog zei dat het bij de waardering stond. Ondertussen blijft de Advertising Standards Authority onderzoeken of de concurrentie een van haar regels heeft overtreden.

Gezond bier?

De advertentie van het bedrijf voor zijn Clean & Press-seltzer liep in januari. Er stond: “Hoewel Clean & Press slechts 90 calorieën per blikje bevat, zonder koolhydraten of suiker en een klein beetje alcohol, is dit geen gezondheidsdrank. Als u op zoek bent naar een gezondheidsdrank, drink dan geen Clean & Press .”

De ASA betwistte ook of in de advertentie voedingsclaims werden gebruikt die niet waren toegestaan ​​voor alcoholische dranken en of de uitdrukking “een beetje alcohol” impliceerde dat de drank weinig alcohol bevatte, ondanks dat het product een alcoholvolumegehalte (ABV) van 5% had. .

De ASA zei dat “slechts 90 calorieën per blik” en “geen koolhydraten of suiker” voedingsclaims waren die niet waren toegestaan ​​voor alcoholische dranken, evenals de implicatie dat het product gunstig was voor de algehele goede gezondheid of gezondheidsgerelateerd welzijn.

De ASA zei dat consumenten de claim “een beetje alcohol” zouden begrijpen als een product met een laag alcoholgehalte als het een alcoholpercentage van 5% had, en vond dat de advertentie ook op dit punt in strijd was met de reclamecode.

Een woordvoerder van Brewdog zei: “We hebben de ASA-uitspraak geaccepteerd en de betreffende formulering verwijderd.”

In afzonderlijke uitspraken verbood de ASA ook twee Instagram-posts van rivaal Drty Drinks voor het maken van misleidende voedingsclaims voor een alcoholische drank en voor het aanmoedigen van overmatig drinken en website-berichten van de firma’s High Water en Whisp Drinks voor het maken van misleidende en niet-toegestane voedingsclaims voor alcoholische dranken. alcoholische drankjes.

image copyrightMark Craigimage captionBrewdog-blikjes en een van de niet-zo-solide gouden bierblikjes-prijzen

Brewdog werd in 2007 opgericht door baas James Watt en Martin Dickie.

Het kreeg de afgelopen weken negatieve kritieken nadat een brief van ex-werknemers op Twitter was gepost waarin stond dat een “aanzienlijk aantal” voormalige medewerkers “een psychische aandoening had als gevolg van het werken bij Brewdog”.

Het maakte een aantal beschuldigingen, waaronder dat Brewdog een cultuur koesterde waarin het personeel bang was om over zorgen uit te spreken.

Het bedrijf heeft een onafhankelijke beoordeling van de aan de orde gestelde problemen beloofd en heeft zijn excuses aangeboden aan het personeel voor de “veel pijn” die ze hebben veroorzaakt.

De snelgroeiende Schotse brouwer- en pubketen kent snel succes en heeft 2.000 medewerkers in dienst. Maar het heeft ook controverse veroorzaakt met zijn marketing- en commerciële beslissingen.

.