‘We zitten in grote problemen’, zegt horeca

‘We zitten in ernstige problemen’, zegt horecaGepubliceerd5 minuten geledenDelen sluitenDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemie afbeelding bijschrift Nachtclubeigenaar David Whittall zegt dat als de nachtelijke industrie niet open kan, er dringende financiële steun van de overheid nodig is

De regering heeft aangekondigd dat de laatste fase van de versoepeling van de lockdown-beperkingen in Engeland wordt uitgesteld tot 19 juli.

De Britse premier Boris Johnson zegt dat de extra vier weken ervoor zullen zorgen dat meer mensen beide vaccins tegen het coronavirus kunnen krijgen.

Cruciaal is dat de limiet op het aantal bruiloftsgasten wordt verwijderd. Maar alle horecagelegenheden zullen zich nog steeds moeten houden aan de bestaande social distancing-regels, inclusief capaciteitslimieten, en nachtclubs moeten gesloten blijven.

Horeca-, bruilofts- en nachtelijke entertainmentbedrijven vertellen de BBC hoe zij zich voelen over de voortzetting van de Covid-lockdownbeperkingen in Engeland.

‘We hebben rekeningen die nu betaald moeten worden’

David Whittall runt de nachtclub en locatie voor livemuziek Suki10c in Digbeth, Birmingham.

Hij is sinds maart vorig jaar gesloten en had een volle agenda van evenementen gepland voor de komende weken, die hij nu moet annuleren, waardoor hij duizenden ponden aan inkomsten verliest.

Versoepeling van de lockdown in Engeland uitgesteld tot 19 juli Versoepeling van de vertraging om ‘kritieke impact’ te hebben op het bedrijfsleven

“We waren tot eind juni gefinancierd, dus nu met deze nieuwe vertraging hebben we geen geld om de rekeningen vanaf eind juni te betalen”, zegt de heer Whittall.

“De uitverkochte evenementen die we hadden geboekt – dat was wat ons er doorheen zou helpen, want we zouden inkomsten hebben gemaakt, we zouden winst hebben gemaakt, we zouden onze rekeningen hebben kunnen betalen. Nu hebben we niets meer .”

Hij benadrukt dat de overheid financiële steun moet aankondigen, maar dat kan niet in de lijn van het Cultuurherstelfonds, “omdat het te lang duurt om het geld te krijgen”.

image copyrightAdmiral Tavernsimage captionAdmiral Taverns baas Chris Jowsey zegt dat de pubindustrie gefrustreerd is en dat de zorgvuldig opgestelde plannen van zijn licentiehouder pubs “verspild zijn”

Chris Jowsey is de chief executive van het gemeenschapscafébedrijf Admiral Taverns, dat meer dan 1.000 pubs in het VK heeft.

“Voor veel licentiehouders is de situatie wanhopig omdat Covid-beperkingen pubs enorm belemmeren om winstgevend te handelen – als de regelgeving moet blijven bestaan, hebben we de overheid nodig om in te grijpen en extra steun te bieden aan de horeca”, zegt hij.

“Licentiehouders verliezen geld omdat ze extra personeel moeten inhuren om te kunnen omgaan met beperkingen zoals bediening aan tafel en sociale afstand.”

De British Beer and Pub Association heeft gewaarschuwd dat vier extra weken van beperkingen pubs 400 miljoen pond zullen kosten. Er staat dat pubs op 19 juli “goed moeten openen”.

Whittall zegt verbaasd te zijn dat de premier geen aanvullende financiële steun heeft aangekondigd: “We hebben rekeningen die nu moeten worden betaald… ik weet niet zeker wat we nu moeten doen.”

Een woordvoerder van het ministerie van Financiën zei: “We zijn vastbesloten om bedrijven en particulieren door de pandemie te helpen en hebben bewust lang met onze steun gedaan om de komende maanden zekerheid te bieden.

“De verlofregeling en de ondersteuning voor zelfstandigen zijn van kracht tot september en in aanmerking komende bedrijven zullen het hele jaar door profiteren van de bedrijfskorting van 75%, btw-verlagingen en de Recovery Loan Scheme.”

Tevreden – maar nog steeds bezorgd image copyrightSauveurimage caption Matthew Shaw, oprichter van event- en weddingplanningstudio, maakt zich zorgen over hoe zijn branche en leveranciers zullen omgaan met aanhoudende beperkingen

Trouwlocaties en planners hebben de BBC verteld dat de aankondiging van de regering over het onbeperkt aantal gasten enige verlichting heeft gebracht, maar ze maken zich nog steeds grote zorgen over de toekomst van hun branche.

Matthew Shaw, oprichter en creatief directeur bij Sauveur, een studio voor creatieve evenementen en luxe bruiloftsplanning in Londen, heeft zijn klanten al aan de telefoon gehad, die niet weten wat ze op hun bruiloft mogen doen.

Velen zijn boos over het feit dat ze geen dansvloer binnenshuis kunnen hebben en ze willen de geboekte bands annuleren, zegt Matthew, wat druk legt op de leveranciers waarmee Sauveur werkt.

“Dansvloeren en borrels zijn de dingen die mensen willen”, zegt hij tegen de BBC. “Het is geweldig om te eten, om bij mensen te zijn, maar als je de belangrijkste elementen weghaalt van wat een bruiloft speciaal maakt… Mensen willen er geen geld meer aan uitgeven.”

Eerder dit jaar ging zijn tentleverancier ten onder. Dat betekent dat hij zal moeten proberen relaties aan te gaan met nieuwe leveranciers, terwijl hij hoopt dat de bestaande het nog steeds aankunnen en veerkrachtig zijn wanneer klanten de stekker eruit trekken of besluiten hun evenementen uit te stellen.

image copyrightPaul Cooperimage captionSarah Callander Beckett, eigenaar van trouwlocatie Combermere Abbey in Cheshire, zegt dat het moeilijk kan zijn als stellen allemaal hun huwelijk weer willen uitstellen

De heer Shaw zegt dat het afgelopen jaar zijn tol heeft geëist van zijn geestelijke gezondheid en die van zijn personeel, klanten en leveranciers: “Ik heb slapeloze nachten doorgebracht met de vraag of evenementen nog kunnen doorgaan en of we nog steeds in staat zullen zijn om nieuwe klanten krijgen, nadat je nieuwe en bestaande klanten hebt zien wegvallen.”

Sarah Callander Beckett, eigenaar van trouwlocatie Combermere Abbey in Cheshire, is het met de heer Shaw eens.

Ze zeggen dat sommige klanten hun bruiloft misschien liever uitstellen. Maar dit zorgt voor extra hoofdpijn, aangezien de kalender voor de rest van dit jaar en tot volgend jaar al behoorlijk vol zit voor veel bedrijven in de branche.

“Dit zijn enkele moeilijke beslissingen die we als bedrijf de komende dagen moeten vergemakkelijken om verwachtingen en emoties te beheersen”, zegt mevrouw Beckett. “In het ideale geval willen we ook de terugkeer van dansen en mengen onder de gasten zien.”

‘We zitten serieus in de problemen’

Keith Marsden is de eigenaar van de pub Prince of Wales in Moseley, Birmingham.

image captionPrince of Wales pubbaas Keith Marsden zegt dat de pubindustrie niet kan blijven bestaan ​​op slechts een derde van haar capaciteit

Hij zegt dat social distancing een grote uitdaging is gebleken en dat een voortzetting van de beperkingen een grote impact zal hebben op zijn bedrijfsresultaten.

De heer Marsden had onlangs zijn slechtste handelsdag sinds hij het bedrijf begon, met een opbrengst van slechts £96.

“Met sociale afstand, of je nu binnen of buiten bent, kun je gewoon niet de capaciteit krijgen”, zegt hij. “We werken op ongeveer een derde van onze capaciteit, dus we kunnen de cijfers gewoon niet gebruiken om winst te maken.”

Hij zegt dat mensen de gewoonte hebben verloren om naar de kroeg te gaan: “We houden het vol, maar we zitten in ernstige problemen.

“Het zal voor velen echt de laatste nagel aan de doodskist zijn.”

Hij maakt zich ook zorgen over de financiële uitdagingen die voor ons liggen en de schulden die hij en anderen in de branche hebben opgebouwd.

“Als je hier in een druk weekend binnenkomt, denk je, oh ja, ze doen het best goed, maar onder de oppervlakte liggen er veel problemen op de loer”, zegt de heer Marsden.

“Mensen zijn niet agressief achter schulden aangegaan, verhuurders hebben mensen vrijgelaten met huur, zakelijke vakanties, dat soort dingen. Ze komen nu aan de oppervlakte.”

‘Het is verwoestend voor de festivalsector’image copyrightGetty Imagesimage captionTraiteurs voor de festival- en evenementenindustrie zeggen dat de vertragingen bij het versoepelen van de Covid-beperkingen “verwoestend” zijn voor de sector

Ook de Nationwide Caterers Association (NCASS), die cateraars in de festival- en evenementensector en mobiele en streetfood-bedrijven vertegenwoordigt, roept de overheid op om direct financiële steun te verlenen.

“Festivalcateraars zullen nog steeds niet kunnen werken nadat ze het seizoen 2020 al hebben verloren – het is verwoestend voor de sector als geheel”, zegt de directeur van de brancheorganisatie Mark Laurie.

“Er zijn tienduizenden bedrijven in de festivalindustrie die enorme verliezen gaan lijden.”

Het laatste onderzoek van LIVE, de handelsorganisatie voor de Britse live-evenementensector, suggereert dat de industrie te maken heeft met verliezen van meer dan £ 500 miljoen, aangezien ten minste 5.000 shows zullen worden geannuleerd.

“Elke vertraging tot de heropeningsdatum van 21 juni zal aanzienlijke en onmiddellijke gevolgen hebben, waaronder 248 muziekpodia die onmiddellijk worden bedreigd met uitzetting zonder een alomvattende reactie van de regering die hun financiële verliezen door de vertraagde heropening volledig aanpakt”, aldus de handelsorganisatie. heeft gewaarschuwd.

De heer Laurie zegt dat cateraars “weinig tot geen hulp” hebben gehad van de overheid of lokale autoriteiten: “De subsidies voor aanvullende beperkingen (ARG) voor mensen zonder een vast pand zullen niet werken om deze bedrijven te ondersteunen en dat moet dus worden aangepakt.

“NCASS roept de regering op om de resultaten van het Events Research Programme te publiceren, om getroffen bedrijven onmiddellijk financieel te steunen en een duidelijke weg vooruit te bieden.”

Het is een verschrikkelijke evenwichtsoefening op drie manieren – niet alleen een race tussen het vaccin en de variant, maar ook de levensvatbaarheid van duizenden bedrijven. Een kosten-batenanalyse zonder veel voordelen.

Het signaleren van 21 juni als “vrijheidsdag” was bedoeld om bedrijven op lange termijn vertrouwen te geven bij het plannen van personeelsbezetting, bevoorrading en het ongedaan maken van de stillegging van hun horecagelegenheden. Indoorlocaties zullen de komende maand aanzienlijke verliezen lijden.

Het bericht van de regering is dat het steunpakket dat ze bij de begroting hebben ingevoerd, al rekening houdt met deze mogelijkheid.

De verlofregeling is langzaam afgebouwd, terwijl in veel andere vergelijkbare landen werkgeversbijdragen al verplicht zijn, of de regelingen zijn beëindigd.

De ministers wijzen ook op de kracht van de economische opleving en recordcijfers van aanwervingen en vacatures. Maar dat zal evenmin een troost zijn voor industrieën die nu 15 maanden gesloten zijn, zoals nachtclubs.

Lokale autoriteiten moeten nog £ 1 miljard toewijzen, ongeveer de helft van het discretionaire fonds.

Het ideebeeld, zoals de premier het uitdrukte, is dat ze niets van de momenteel geïmplementeerde roadmap zullen terugdraaien.

Zoals we weten, komt de impact op de economie niet alleen van verplichte afsluitingen, maar ook van vrijwillige sociale afstand, aangezien consumenten wegblijven van drukke plaatsen als ze het gevoel hebben dat het virus niet meer onder controle is.

Bij twee cruciale gelegenheden afgelopen maart en afgelopen najaar heeft de regering ervoor gekozen prioriteit te geven aan het heropenen van de economie, met gevolgen voor de omvang van de uitbraak die daarop volgde, die op zijn beurt definitief geen voordeel voor de economie heeft opgeleverd.

Deze keer lijkt het erop dat ze een les trekken uit de recente geschiedenis en voorzichtig te werk gaan.

De berekening is dat de onmiddellijke extra economische pijn zal worden gecompenseerd door minder doden en een zelfverzekerde onomkeerbare heropening over een maand.

.