Victoria’s Secret verruilt Angels voor nieuwe gezichten

Victoria’s Secret verruilt engelen voor nieuwe gezichtenGepubliceerd16 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenafbeelding copyrightGetty Imagesafbeelding bijschrift’Angels” zoals Gizele Oliveira zal worden vervangen door vrouwen zoals Megan Rapinoe als het gezicht van Victoria’s Secret

Victoria’s Secret vervangt zijn in lingerie geklede “Angels” door wat het heeft beschreven als “iconen en change-makers” in wat het hoopt een “dramatische verschuiving” voor het merk te zijn.

Het bedrijf heeft partnerschappen aangekondigd met vrouwen zoals voetbalster Megan Rapinoe en actrice en producer Priyanka Chopra Jonas.

Victoria’s Secret genereert nog steeds miljarden dollars aan omzet.

Het hypergeseksualiseerde imago is de laatste jaren echter uit de mode geraakt.

Mevrouw Rapinoe en mevrouw Chopra Jonas zullen deel uitmaken van “The VS Collective”, een groep vrouwen die met het bedrijf zullen werken aan “samenwerkingen, zakelijke partnerschappen en goede doelen”.

Het komt op het moment dat Victoria’s Secret zich voorbereidt om later dit jaar de banden met moederbedrijf L Brands te verbreken in een spin-off.

Victoria’s Secret was lang beroemd om zijn jaarlijkse modeshow waar het statige, supermodel “Angels” op de catwalk schitterde in weinig meer dan lingerie, veren en edelstenen.

Echter, een culturele verschuiving rond de #metoo-beweging en lichaamspositiviteit zorgde ervoor dat rivaliserende bedrijven zoals Savage X Fenty – het ondergoedmerk opgericht door zangeres en make-upmogul Rihanna – in populariteit groeide. Meer vrouwen kozen er ook voor om comfortabel, “althleisure”-geïnspireerd ondergoed te kopen.

L Brands heeft sindsdien de Victoria’s Secret-show geannuleerd omdat de kijkcijfers daalden.

‘Patriarchaal, seksistisch’

Martin Waters, algemeen directeur van Victoria’s Secret – de vierde benoemd in vijf jaar – vertelde The New York Times dat hij de Angels “op dit moment” niet als “cultureel relevant” beschouwt.

Mevrouw Rapinoe, een LGBTQIA+-activiste, was botter in haar beoordeling van het imago van het bedrijf uit het verleden en beschreef het als “patriarchaal, seksistisch, niet alleen kijkend naar wat het betekende om sexy te zijn, maar ook wat de kleding probeerde te bereiken door een mannelijke lens en door wat mannen wilden”.

Ze voegde eraan toe dat het “zeer gericht was op jongere vrouwen”, een bericht waarvan ze zei dat het “echt schadelijk” was.

De Victoria’s Secret-show was het geesteskind van L Brands’ voormalige chief marketing officer Ed Razek, die in 2019 ontslag nam bij het bedrijf. Het jaar ervoor lag hij onder vuur vanwege het maken van een transfobe opmerking. Hij zei ook dat het publiek geen interesse had in het zien van plus-size modellen.

Valentina Sampaio, een LGBTQIA+-activiste die twee jaar geleden Victoria’s Secret’s eerste openlijk transgendermodel werd, is ook toegetreden tot het “collectief” van het bedrijf, naast plus-sized model en “lichaamsadvocaat” Paloma Elsesser.

image copyrightGetty Imagesimage captionValentina Sampaio heeft zich aangesloten bij Victoria’s Secret’s line-up van “iconen en change-makers”

Victoria’s Secret werd in 1982 gekocht door miljardair Les Wexner. De heer Wexner, de voormalige chief executive van L Brands, kondigde onlangs aan dat hij zich niet herkiesbaar zou stellen als emeritus voorzitter.

In 2019 kwam de heer Wexner onder vuur te liggen vanwege zijn lange vriendschap met wijlen zedendelinquent Jeffrey Epstein. Hij nam de heer Epstein in dienst om zijn financiën te beheren, maar verbrak in 2007 de banden met hem. De heer Wexner zei dat hij “in verlegenheid was gebracht” door zijn vriendschap met de dode sekshandelaar.

In een reactie op de reden waarom Victoria’s Secret nu de nieuwe samenwerking lanceerde, vertelde de heer Waters aan The New York Times: “Ik weet al heel lang dat we dit merk moesten veranderen, we hadden gewoon niet de controle over het bedrijf om in staat om het te doen.”

De heer Waters trad in 2008 in dienst bij L Brands en hield toezicht op de internationale divisie, voordat hij in november vorig jaar de nieuwe baas van Victoria’s Secret overnam.

.