Reizen: VS versoepelt reisregels voor 61 landen – maar niet voor VK

Reizen: VS versoepelt de reisregels voor 61 landen – maar niet voor het VKGepubliceerd57 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenafbeelding copyrightGetty Images

De VS hebben de reisbeperkingen voor veel landen versoepeld naarmate de uitrol van coronavirusvaccins doorgaat.

Het bureau voor volksgezondheid heeft zijn criteria maandag bijgewerkt, waardoor 61 landen zijn verlaagd van een niveau 4 “vermijd alle reizen” -beoordeling.

Landen als Frankrijk, Spanje en Italië zijn nu Level 3, wat betekent dat volledig gevaccineerde passagiers naar deze gebieden mogen.

Maar de meeste passagiers uit het VK mogen nog steeds niet naar de VS reizen.

Hoewel het VK door de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) op de lijst van niveau 3 staat, kunnen niet-Amerikaanse staatsburgers die de afgelopen 14 dagen in het VK zijn geweest, volgens een presidentieel besluit dat afgelopen maart is ingevoerd, het land niet binnen, tenzij een gerichte vrijstelling geldt.

Ondertussen moeten reizigers van de VS naar het VK bij aankomst 10 dagen in zelfisolatie, aangezien het land op de “oranje lijst” staat.

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention zeiden dat het zijn criteria had bijgewerkt om “landen met ernstige uitbraaksituaties beter te onderscheiden van landen met aanhoudende, maar gecontroleerde verspreiding van Covid-19”.

De CDC zei dat de nieuwe criteria voor een aanbeveling van niveau 4 “vermijd alle reizen” zijn gewijzigd van 100 gevallen per 100.000 naar 500 gevallen per 100.000.

Andere landen die hun ratings zagen dalen, zijn onder meer:

EcuadorFilipijnenZuid-AfrikaCanadaMexicoRuslandZwitserlandJordanDenemarkenTurkijeOekraïneHondurasHongarije

Japan zag ook zijn reisclassificatie verlaagd om gevaccineerde passagiers toe te staan ​​te reizen in de aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio eind juli. Op 24 mei had het ministerie van Buitenlandse Zaken een waarschuwing tegen het land afgegeven, daarbij verwijzend naar een nieuwe golf van Covid-19-gevallen.

De CDC zei ook te verwachten dat meer landen de komende weken een lagere rating zullen krijgen.

Wat gebeurt er met reizen naar het buitenland? Feestdagen op de oranje lijst – wat u moet weten

Het komt nadat de bazen van alle luchtvaartmaatschappijen die vluchten tussen het VK en de VS aanbieden en Heathrow Airport maandag een gezamenlijke oproep hebben gedaan voor een trans-Atlantische “corridor” voor reizen.

De groep zei dat het “essentieel zou zijn om het economisch herstel aan te wakkeren” in een verklaring en drong er bij premier Boris Johnson en president Joe Biden op aan om de mogelijkheid te bespreken tijdens de komende G7-bijeenkomst.

Shai Weiss, de baas van Virgin Atlantic, zei maandag: “Er is geen reden voor de VS om afwezig te zijn op de Britse groene lijst. Deze overdreven voorzichtige aanpak plukt niet de vruchten van de succesvolle vaccinatieprogramma’s in zowel het VK als de ONS.”

Het toevoegen van de VS aan de groene lijst zou de noodzaak van quarantaine bij terugkeer naar het VK wegnemen. Passagiers zouden bij vertrek echter nog steeds een bewijs van een negatief Covid-testresultaat moeten hebben.

“Klanten, gezinnen en bedrijven moeten met vertrouwen boeken en reizen. Na 15 maanden van beperkingen is het nu tijd om te handelen”, voegde de heer Weiss eraan toe.

.