Miljardair Mackenzie Scott geeft nog eens £ 2 miljard weg

Miljardair Mackenzie Scott geeft nog eens £ 2 miljard wegGepubliceerd10 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenafbeelding copyrightGetty Images

Miljardair MacKenzie Scott, ex-vrouw van Amazon-oprichter Jeff Bezos, heeft nog eens $ 2,7 miljard (£ 1,9 miljard) gedoneerd aan een reeks goede doelen.

Mevrouw Scott zei in een blogpost dat ze het geld wilde geven aan degenen “die historisch gezien ondergefinancierd en over het hoofd werden gezien”.

Ze schreef dat ze 286 organisaties had uitgekozen die zich inzetten voor raciale ongelijkheid, kunst en onderwijs.

Mevrouw Scott is een van ‘s werelds rijkste vrouwen.

Een groot deel van haar fortuin komt van haar scheiding in 2019 van de heer Bezos, die momenteel de rijkste man ter wereld is.

Als onderdeel van de deal kreeg mevrouw Scott uiteindelijk 4% van de aandelen van Amazon, nadat ze de heer Bezos had geholpen om de technologiegigant in 1994 te starten.

De auteur heeft sindsdien gepost over haar liefdadigheidsdonaties, zoals in december, toen ze onthulde dat ze in slechts vier maanden tijd meer dan $ 4 miljard had gedoneerd aan door vrouwen geleide liefdadigheidsinstellingen, voedselbanken en zwarte hogescholen.

Ondanks de omvang van deze donaties is ze volgens Forbes nog steeds de 22e rijkste persoon ter wereld, met een waarde van $ 59,5 miljard.

afbeelding copyrightGiving Pledgeimage bijschrift MacKenzie Scott en Dan Jewett.

In haar meest recente blogpost op dinsdag zei ze opnieuw dat ze haar rijkdom graag wilde herverdelen, nadat ze had samengewerkt met een team van onderzoekers en haar nieuwe echtgenoot, wetenschapsleraar Dan Jewett, om te kiezen aan wie ze zou doneren.

“Bij deze inspanning worden we geregeerd door de nederige overtuiging dat het beter zou zijn als onevenredige rijkdom niet in een klein aantal handen zou worden geconcentreerd, en dat de oplossingen het best door anderen kunnen worden ontworpen en geïmplementeerd.”

Onder de liefdadigheidsinstellingen en organisaties die de “relatief grote giften” ontvingen, bevonden zich ook degenen die werkten aan “het overbruggen van scheidslijnen” tussen verschillende religies, evenals enkele hogescholen en universiteiten.

In 2019 tekende ze de Giving Pledge en beloofde ze het grootste deel van haar fortuin weg te geven.

De Giving Pledge is een verbintenis van ‘s werelds rijkste individuen en families om het grootste deel van hun rijkdom te besteden aan teruggeven. Het werd opgericht door Bill en Melinda Gates en Warren Buffett in 2010 en andere ondertekenaars zijn onder meer Star Wars-bedenker George Lucas.

De heer Bezos heeft de belofte nog niet ondertekend, hoewel de heer Jewett in maart toetrad.

Hij zei in een brief: “Door een gelukkig toeval ben ik getrouwd met een van de meest gulle en vriendelijke mensen die ik ken – en sluit me bij haar aan in een verbintenis om een ​​enorme financiële rijkdom door te geven om anderen te dienen.”

.