Make-upbedrijf Revolution Beauty plant deelverkoop

Make-upbedrijf Revolution Beauty-plannen deel uitverkoopGepubliceerd1 uur geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenimage copyrightRevolution Beauty afbeelding bijschriftRevolution Beauty staat bekend om het werken met social media influencers zoals Rachel Leary

Revolution Beauty, het social media-vriendelijke make-upmerk, heeft aangekondigd van plan te zijn aandelen in het bedrijf te verkopen op de London Stock Exchange.

Het bedrijf, acht jaar geleden opgericht door de veteranen van de schoonheidsindustrie, Adam Minto en Tom Allsworth, zal noteren op de junior effectenbeurs van het VK, AIM.

Het bedrijf staat bekend om zijn merken als Makeup Revolution en samenwerkingen met tv-series als Friends.

Het staat ook bekend om zijn aanwezigheid op sociale media en het werken met influencers.

Het bedrijf zegt dat het “vroege trends in de markt kan identificeren via zijn influencer-, consumenten- en retailerkanalen”, waardoor het producten in 16 weken op de markt kan brengen.

Dit is te vergelijken met de normen van de schoonheidsindustrie die een product kunnen zien, van het begin tot de ontwikkeling. duurt zo lang als twee jaar om te lanceren.

Revolution Beauty verkoopt haar producten via Superdrug en Boots in het VK, evenals via modewebsites ASOS, Boohoo en PrettyLittleThing onder anderen.

Het heeft echter controverse ondervonden over claims van plagiaat. Meest recent beschuldigde beauty-youtuber Manuel Gutierrez – beter bekend als Manny MUA – Revolution Beauty van het kopiëren van de verpakking van een markeerstift gemaakt door zijn eigen bedrijf, Lunar Beauty.

Revolution Beauty trok het product terug, maar zei dat het niet op de hoogte was van het ontwerp van Lunar Beauty en werd ertoe gebracht te geloven door bedrijven die verpakkingen vervaardigen “dat het een vrij verkrijgbaar ontwerp was”.

afbeelding copyrightGetty Imagesafbeelding bijschriftManuel Gutierrez, ook bekend als Manny MUA, beschuldigde Revolution Beauty van het kopiëren van verpakkingen

Revolution Beauty heeft niet bekendgemaakt voor hoeveel het zijn aandelen zou verkopen als het in Londen wordt genoteerd en hoeveel geld zijn mede-oprichters, de heer Minto en de heer Allsworth, zullen verdienen als de beursgang in juli doorgaat.

Het lijkt er echter op dat aandeelhouders in het businessplan bepaalde aandelen willen verkopen.

Revolution Beauty zei dat de beursgang “zittende aandeelhouders in staat zou stellen een deel van de aangehouden waarde te realiseren terwijl ze aanzienlijke aandelen behouden om te profiteren van toekomstige opwaartse effecten”.

Het bedrijf heeft zich verzekerd van een toezegging van de belegger, Jupiter Asset Management, om £ 90 miljoen aan aandelen te kopen in de float.

Het zei ook dat het de opbrengst zou gebruiken voor de verkoop van aandelen om “zijn groeiplannen uit te voeren”. [and] het managementteam en het bredere personeelsbestand stimuleren”, dat in totaal 220 mensen telt.

De heer Minto, de CEO van Revolution Beauty, zei toen hij het bedrijf acht jaar geleden startte: “Ik wilde hoogwaardige cosmetica en huidverzorging voor iedereen betaalbaar maken en nu zijn we op schema om deze doelen over de hele wereld te bereiken.”

Afgelopen maart benoemde Revolution Beauty de voormalige chief executive van Sports Direct, Dave Forsey, tot managing director.

.