John Lewis-baas zegt dat jonge medewerkers geen basisvaardigheden hebben op het gebied van rekenen

De baas van John Lewis zegt dat jonge medewerkers geen basisvaardigheden hebben voor rekenenGepubliceerd16 minuten geledenDelencloseDelen paginaKopieer linkOver delenafbeelding bijschriftSharon White, voorzitter John Lewis

Jongeren die aan de slag gaan bij John Lewis-winkels missen basisvaardigheden op het gebied van lezen en rekenen, zegt de baas van de warenhuisketen.

De opmerkingen van Dame Sharon White werden gerapporteerd in de Times nadat ze had gesproken met een commissie die door de krant was opgericht om het Britse onderwijssysteem te bekijken in het licht van de Covid-crisis.

Ze zei dat het bedrijf een aantal personeelsleden een inhaalcursus moest geven.

Sommigen misten vaardigheden die het niveau van een 10-jarige te boven gingen, zei Dame Sharon.

“Om 10 jaar, 11, 12 jaar onderwijs te hebben gevolgd en in veel gevallen geen functionele geletterdheid te hebben, zeker, vrij typisch geen functionele rekenvaardigheid boven de leeftijd van, ik zou zeggen, 10, 11 hebben, betekent dat ze kan dan fantastische mensenvaardigheden hebben en fantastische vaardigheden als het gaat om het werken in een team, maar dat is bijna buiten het onderwijssysteem”, vertelde Dame Sharon aan de Commissie.

De pandemie heeft de aandacht gevestigd op het onderwijs, nadat studenten vele weken onderwijs hebben gemist. Het kabinet heeft toegezegd een inhaalprogramma te steunen.

Maar er is een hernieuwde discussie gaande over de vraag of het Britse onderwijssysteem, dat is gecentreerd rond academische kwalificaties, waaronder GCSE’s en A’-levels, jongeren adequaat voorbereidt op werk.

De commissie van The Times verzamelt meningen van een breed scala aan mensen, waaronder voormalig premier Tony Blair, directeur van het National Theatre, Rufus Norris en kinderlaureaat Cressida Cowell. Het moet zijn rapport in 2022 publiceren.

Dame Sharon is sinds 2019 voorzitter van het John Lewis Partnership, dat ook eigenaar is van Waitrose. Daarvoor stond ze aan het hoofd van Ofcom, het overheidsorgaan dat toezicht houdt op de communicatie-industrie.

.