Het uitstellen van de versoepeling van de lockdown zal een ‘kritieke impact’ hebben op het bedrijfsleven

Het uitstellen van de versoepeling van de lockdown heeft een ‘kritieke impact’ op het bedrijfsleven Gepubliceerd24 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemie afbeelding copyrightGetty Imagesafbeelding bijschriftNachtclubs zijn al meer dan 15 maanden gesloten

Het uitstellen van de versoepeling van de lockdown kan een “kritieke impact” hebben op reeds worstelende bedrijven en de Britse gastvrijheid £ 3 miljard aan verloren verkopen kosten, zeggen branchegroepen.

De regering zal naar verwachting zeggen dat de huidige coronavirusregels na de geplande ontgrendeling van 21 juni nog vier weken van kracht blijven.

Capaciteitslimieten blijven in pubs en bioscopen en nachtclubs blijven gesloten.

Junior minister van Volksgezondheid Ed Argar zei dat hij verwachtte dat er meer hulp zou komen om bedrijven te helpen het hoofd te bieden.

‘Watertrappelen’

Kate Harl zei dat haar restaurant, de Bean Inn in St Ives, Cornwall, vanwege de vertraging met een “sterk verminderde capaciteit” zou werken en dat haar vermogen om te verdienen “ernstig beperkt” zou zijn.

“Voor ons zal het aantal covers dat we elke avond doen met ongeveer 40% afnemen”, vertelde ze aan het BBC-programma Today.

“Het voelt alsof we op dit moment watertrappelen. We zijn niet in staat om vooruitgang te boeken en een behoorlijke winst te maken. We lopen niet het risico om ten onder te gaan, maar het is heel erg moeilijk en uitdagend om vooruit te komen.”

‘We zullen duizenden verliezen als de huwelijksregels niet veranderen’ Versoepeling versoepeling in Engeland wordt uitgesteld

Ministers maken zich zorgen over de verspreiding van de Delta-variant van het coronavirus, die tot 60 keer meer overdraagbaar is dan de Alpha-variant die voor het eerst werd geïdentificeerd in Kent.

UK Hospitality, dat pubs, bars en restaurants vertegenwoordigt, zei dat het erkende dat de regering een evenwicht moest vinden, maar zei dat veel bedrijven al diep in de schulden zaten en riep op tot meer overheidssteun.

image copyrightGetty Imagesimage captionVeel restaurants werken momenteel met een beperkte capaciteit

“Zelfs nu, met gedeeltelijke heropening, blijft de sectoromzet 42% lager en blijven 300.000 banen beschermd door verlof”, zei baas Kate Nicholls.

“Een uitstel van een maand voor het opheffen van de beperkingen zou de sector ongeveer £ 3 miljard aan omzet kosten, maar zou ook een domino-effect hebben op de boekingen gedurende de zomer en de herfst.”

‘Enorme impact’

De Night Time Industries Association, die onder meer nachtclubs vertegenwoordigt, zei dat bedrijven al meer dan 15 maanden wachten om te openen en dat velen vóór 21 juni financiële toezeggingen hadden gedaan.

Het zei dat 54% van de ondervraagde bedrijven voorraad had besteld, 73% personeel had ingeschakeld en 60% kaartjes had verkocht. De handelsgroep zegt dat het elke vertraging juridisch zal aanvechten gezien het nog steeds lage sterftecijfer, ziekenhuisopname en infectie.

“Uitstel zou een enorme impact hebben op de sector en veel bedrijven verliezen [and] middelen van bestaan ​​die culmineren in een verder verlies van vertrouwen in de sector”, aldus CEO Michael Kill.

“Als een van de grootste werkgevers en entertainers van 18-24-jarigen hebben we ze niet alleen beroofd van hun vermogen om in hun eigen onderhoud te voorzien, maar hebben we ze ook uitgehongerd van sociaal welzijn en cultuur.”

Hij voegde eraan toe: “We zullen zien dat veel meer illegale, ongereguleerde evenementen de plaats innemen van bedrijven die in het hele land een vergunning hebben en gereguleerd zijn, terwijl mensen hun frustratie uiten.”

Overheidssteun

De Schatkist heeft gezegd dat in aanmerking komende bedrijven zullen blijven profiteren van de vrijstelling van bedrijfstarieven, btw-verlaging en de Recovery Loan Scheme. De verlofregeling en ondersteuning voor zelfstandigen loopt tot september.

Maar businessgroepen willen dat de kanselier verder gaat.

De Britse Kamers van Koophandel (BCC) zeiden dat de maatregelen ter ondersteuning van het bedrijfsleven het niveau van de aangekondigde beperkingen moeten weerspiegelen en van kracht moeten blijven totdat de economie volledig kan heropenen.

“We zouden de regering oproepen om meer geldelijke subsidies te verstrekken, ten minste gelijk aan de niveaus die tijdens de eerste afsluiting werden verstrekt, en om de afbouw van de overheidsbetalingen in de verlofregeling, gepland voor begin juli, uit te stellen”, zei BCC-mede- uitvoerend directeur Claire Walker.

“De regering zou ook moeten overwegen om de herverzekeringsregeling voor handelskredieten na eind juni te verlengen om mogelijke verstoringen in de verzekeringsdekking tot een minimum te beperken.”

Junior minister van Volksgezondheid Ed Argar vertelde Sky News: “Ik weet dat wanneer… [the prime minister] zijn besluit toelicht, uiteenzet wat hij van plan is te doen rond de versoepeling op de 21e, zal hij ook op die punten ingaan.

“Hij is zich zeer bewust van de noodzaak voor bedrijven en anderen om de steun te krijgen die ze nodig hebben als ze gesloten blijven of niet kunnen openen.”

.