Halfords wordt geconfronteerd met ‘acute’ uitdagingen op het gebied van fietslevering te midden van Covid-verstoring

Halfords wordt geconfronteerd met ‘acute’ uitdagingen op het gebied van fietsvoorziening te midden van Covid-verstoringGepubliceerd20 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemie image copyrightHalfords

Halfords heeft gewaarschuwd dat het voor “acute” uitdagingen staat met fietsbenodigdheden nadat Covid-beperkingen hebben geleid tot een stijgende vraag en lockdowns in Azië de fabrikanten troffen.

De verkoop van fietsen steeg met 54,1% in het jaar tot 2 april, omdat de pandemie lokale reizen en overzeese vakanties beperkte.

Halford zei dat de “opgehoopte” vraag naar fietsen en aanhoudende beperkingen op buitenlandse reizen toekomstige verkopen zouden ondersteunen.

Het voegde er echter aan toe: “De leveringsuitdagingen voor fietsproducten blijven acuut.”

Naast een sterke vraag naar conventionele fietsen, zei Halfords dat de vraag naar e-bikes, e-scooters en accessoires tijdens het boekjaar tot 2 april met 94% was gestegen.

De wereldwijde levering van fietsen wordt echter gehinderd door een tekort aan onderdelen zoals remmen en grondstoffen. Lokale lockdowns hebben ook bedrijven in Azië die cycli maken, verstoord.

Verkoop van e-bikes stijgt ondanks hoge prijzen en verwarrende regels

De Bicycle Association zei: “De meeste fietsen in de wereld worden vervaardigd in Oost-Azië, en zelfs fietsen die in de EU worden geassembleerd, vereisen vaak componenten die vanuit die regio worden verzonden. Deze uitgebreide toeleveringsketen betekent dat, zelfs in normale omstandigheden, de levertijden lang.

“Plotselinge stijgingen van de wereldwijde vraag zetten de productie onder extra druk en, vooral recentelijk, waren er beperkingen op de scheepvaart. Dit heeft geleid tot enkele tijdelijke vertragingen in het aanbod.”

Halford maakte “zeer sterke” jaarresultaten bekend, met een totale omzetstijging van 13,1% tot £ 1,2 miljard. De winst vóór belastingen steeg tot £ 64,5 miljoen, van £ 19,4 miljoen in het voorgaande jaar.

Vooruitkijkend zei de fiets- en autohandelaar: “Een terugkeer naar normale handelspatronen blijft hoogst onzeker, vooral in de tweede helft, aangezien de horeca en het internationale reizen mogelijk in grotere mate heropenen.”

Desalniettemin zei Halfords dat het “positieve momentum” zich in de eerste weken van het huidige boekjaar voortzet “met een sterke vraag naar onze autodiensten, een sterke vraag naar fietsen en staycation-producten” die populair blijken te zijn.

.