eBay-verkopers kunnen PayPal niet langer gebruiken onder nieuwe voorwaarden

eBay-verkopers kunnen PayPal niet langer gebruiken onder nieuwe voorwaardenGepubliceerd1 uur geledenDelencloseDelen paginaKopieer linkOver delenafbeelding copyrightReuters

Er zijn nieuwe gebruiksvoorwaarden voor eBay van kracht geworden, wat betekent dat het online veilinghuis de verkopers nu rechtstreeks zal betalen in plaats van via PayPal.

PayPal werd in de begindagen in 2002 door eBay overgenomen en de twee bedrijven werken sindsdien samen.

De wijzigingen betekenen dat terwijl eBay-kopers nog steeds met PayPal kunnen betalen, verkopers rechtstreeks op hun bankrekening worden uitbetaald.

Maar sommige verkopers hebben gedreigd om de service tijdens de verhuizing niet meer te gebruiken.

Op de forums van eBay staan ​​verschillende berichten van verkopers die zeggen dat ze terughoudend zijn om het nieuwe systeem te gebruiken en eBay automatische incasso toegang geven tot hun persoonlijke bankrekeningen.

Maar de nieuwe voorwaarden, die vanaf 1 juni ingaan, zeggen dat het nieuwe systeem voor “beheerde betalingen” verplicht is en dat het bedrijf de bevoegdheid heeft om aanbiedingen te beperken of te verwijderen van verkopers die weigeren het te gebruiken.

Het bedrijf zegt dat het nieuwe systeem eenvoudiger en handiger is en kopers meer betalingsopties geeft – en de uitrol zal geleidelijk verlopen.

Het markeert een belangrijke verandering in een bijna twee decennia durende samenwerking met PayPal, dat in 2015 werd afgesplitst van eBay.

Wat verandert er?

Het beheerde betalingssysteem betekent dat PayPal-kosten niet langer aan het proces worden toegevoegd, hoewel eBay zijn eigen kosten iets hoger heeft gemaakt.

Maar het bedrijf beweert dat de meeste mensen hetzelfde zullen betalen als – of minder dan – voorheen.

Het nieuwe systeem is 12,8% van het uiteindelijke bedrag inclusief bezorging, plus 30 pence in het VK ($ 0,30 in de VS). Het oude systeem was 10% voor eBay, plus de kosten van PayPal, plus 30p. Het verschil is gunstig voor het nieuwe systeem voor de meeste transacties.

De verhuizing betekent ook dat kopers automatisch toegang hebben tot alle beschikbare betalingsopties, inclusief creditcards en betaalpassen, Apple Pay, Google Pay, PayPal en PayPal-tegoed.

eBay gestimuleerd door kerstgolf van online bestellingen Toezichthouders mogen eBay-vermeldingen verwijderen

Het duurt nu echter twee werkdagen voordat betalingen zijn overgemaakt, terwijl PayPal meestal op dezelfde dag was.

De functie is sinds ongeveer 2018 uitgerold, zei een woordvoerder van eBay – met zakelijke verkopers als eerste. Naar schatting maken vier miljoen verkopers er al gebruik van.

De deadlines voor alle gebruikers zijn gefaseerd – dus hoewel veel verkopers vanaf 1 juni naar het nieuwe systeem moeten overstappen, zullen anderen de komende weken en maanden een bericht van eBay ontvangen.

Wat is het probleem?

De voorwaarden maken het gebruik van het nieuwe systeem verplicht.

Voor een deel komt de terughoudendheid doordat eBay een sterke reputatie heeft in het beschermen van kopers – soms ten koste van verkopers. Van sommige gewetenloze fraudeurs is bekend dat ze een product op eBay kopen, het ruilen voor een beschadigd of ander artikel en het pakket terugsturen en een terugbetaling eisen.

media captioneBay heeft een nieuw authenticatieschema in het VK om valse trainers op te sporen

Sommige verkopers zijn van mening dat eBay in dergelijke gevallen regelmatig de kant van de koper kiest – en vrezen dat de terugbetalingen volgens het nieuwe systeem van hun bankrekeningen zouden worden afgeschreven.

Eind vorig jaar, voorafgaand aan de op handen zijnde verandering, schreef een andere forumgebruiker: “Ze zijn zo sterk bevooroordeeld in het voordeel van de koper… Ik ben gewoon niet bereid om over te schakelen naar deze nieuwe [system] en eBay rechtstreeks toegang geven tot mijn bankrekening. ”

EBay, van zijn kant, zegt dat het systeem voor automatische incasso zich aan dezelfde regels houdt voor elke andere automatische incasso, zoals een telefoonrekening. Dat betekent dat klanten van tevoren op de hoogte worden gesteld van het bedrag dat wordt opgenomen en dat eventuele onjuiste of frauduleuze betalingen moeten worden terugbetaald.

Andere gebruikers waren in de war door het overstapproces waarbij ze hun gebruikersnaam of wachtwoord voor internetbankieren moesten invoeren. Maar die inloggegevens worden alleen door de bank gebruikt. Het bedrijf zegt dat het geen daadwerkelijke directe toegang heeft tot de bankrekeningen van verkopers.

.