Covid: Balearen en Malta toegevoegd aan de groene reislijst van het VK

Covid: Balearen en Malta toegevoegd aan groene reislijst VKGepubliceerd13 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemie image copyrightEPAimage captionDe Balearen – waaronder Menorca, afgebeeld – worden toegevoegd aan de lijst

De Balearen, Malta, Madeira en Barbados behoren tot de plaatsen die worden toegevoegd aan de groene reislijst van het VK, zei de transportsecretaris.

Vanaf 04:00 uur op 30 juni hoeven mensen die vanuit deze plaatsen het VK binnenkomen niet in quarantaine te gaan, bevestigt Grant Shapps.

Hij zei ook dat er plannen waren om quarantainevrij reizen vanuit landen met een barnsteenlijst toe te staan ​​voor mensen die volledig zijn gevaccineerd.

Ook zijn er zes bestemmingen toegevoegd aan de rode lijst van de overheid.

Het vooruitzicht van Europese vakanties zou echter een nieuwe hindernis kunnen worden nadat de Duitse bondskanselier Angela Merkel had voorgesteld dat alle EU-landen Britse reizigers bij aankomst in quarantaine zouden moeten plaatsen om de verspreiding van de Delta-variant te vertragen.

De bestemmingen die op 30 juni om 04:00 BST zijn toegevoegd aan de groene lijst zijn:

AnguillaAntigua en BarbudaDe Balearen (waaronder Ibiza, Menorca, Mallorca en Formentera)BarbadosBermudaBrits Antarctisch GebiedBrits Territorium in de Indische OceaanBritse MaagdeneilandenKaaimaneilandenDominicaGrenadaMadeiraMaltaMontserratPitcairneilandenTurks- en Caicoseilanden

De plaatsen die tegelijkertijd aan de rode lijsten zijn toegevoegd zijn:

Dominicaanse RepubliekEritreaHaïtiMongoliëTunesiëOeganda

Wie vanuit deze landen naar het VK reist, moet 10 dagen in quarantaine in een hotel.

Het Department for Transport (DfT) zei dat het de bedoeling was dat later in de zomer aankomsten die volledig waren gevaccineerd, niet in quarantaine zouden hoeven te gaan als ze uit landen met een barnsteenlijst reizen.

De DfT zei dat deze verandering naar verwachting in fasen zou plaatsvinden, te beginnen met inwoners van het VK.

De afdeling zei ook dat het van plan was om de richtlijn dat mensen niet naar barnsteenlanden mogen reizen, te verwijderen, en dat het klinisch advies zou inwinnen over de vraag of regelmatige tests een veilig alternatief kunnen bieden voor quarantaine voor kinderen die vergezeld gaan van gevaccineerde volwassenen.

“Volgende maand zullen meer details worden uiteengezet, waaronder de regels die van toepassing zijn op kinderen en degenen die niet kunnen worden gevaccineerd, hoe we deze aanpak aan de grens zullen operationaliseren en de data waarop deze veranderingen van kracht worden”, zei een woordvoerder. .

De heer Shapps voegde toe: “We gaan door met onze inspanningen om de internationale reizen deze zomer veilig te heropenen, en dankzij het succes van ons vaccinatieprogramma kunnen we nu overwegen om de quarantaineperiode voor volledig gevaccineerde Britse aankomsten uit barnsteenlanden op te heffen. – een echt teken van vooruitgang laten zien.

“Het is juist dat we doorgaan met deze voorzichtige aanpak, om de volksgezondheid en de uitrol van vaccins als onze topprioriteit te beschermen, terwijl we ervoor zorgen dat onze weg uit de internationale reisbeperkingen duurzaam is.”

Momenteel hoeven mensen die vanuit het VK naar Griekenland, Spanje en Portugal reizen niet in quarantaine te gaan.

Degenen die naar Italië gaan, moeten zichzelf vijf dagen isoleren en vervolgens een test doen, terwijl volledig gevaccineerde Britse bezoekers aan Frankrijk binnen kunnen komen zonder in quarantaine te gaan.

De reisregels zijn in grote lijnen hetzelfde tussen de Britse landen en eerdere wijzigingen aan de lijsten zijn door alle vier de landen overgenomen.

Wat zijn de regels voor het bezoeken van groene en oranje landen? Hoe kan ik bewijzen dat ik beide Covid-prikken heb gehad? Wat gebeurt er met reizen naar het buitenland?

Reisbazen pleiten voor uitbreiding van de groene lijst en voor vrijstelling van quarantaine voor volledig gevaccineerde mensen uit barnsteenlanden.

De meeste vakantiehotspots staan ​​momenteel op de oranje lijst, wat betekent dat reizigers die terugkeren naar het VK 10 dagen in zelfisolatie moeten en betalen voor tests.

Eerder zei Boris Johnson dat er een “echte kans” was om deze zomer reizen te openen voor degenen die twee prikjes hebben gehad.

Gevraagd naar het vooruitzicht van een wijziging van de reisregels, zei de heer Johnson: “Het belangrijkste is dat we denken dat dubbele jabs een goede weg vooruit bieden, we denken dat ze de hoop bieden om deze zomer te reizen.

“Meer dan 60% van onze bevolking heeft nu twee prikjes gehad, ik denk dat 83% één prik heeft gehad, we komen er nu echt doorheen. Het belangrijkste is dat je naar voren komt en je tweede prik krijgt”, zei hij.

De Britse regering bekijkt elke drie weken welke landen op welke lijst staan, en de laatste update – toen Portugal van de groene lijst werd geschrapt – was drie weken geleden op 3 juni.

Naast de laatste aankondiging heeft de regering ook gezegd dat er op maandag 28 juni een “checkpoint” -evaluatie van de regels voor elke categorie zal zijn. Dat zou kunnen zijn wanneer ministers beslissen of ze de quarantaine voor volledig gevaccineerde reizigers willen versoepelen.

Eerder deze week zei minister van Volksgezondheid Matt Hancock dat ministers “werkten aan” plannen om volledig gevaccineerde mensen vrij te stellen van quarantaine als ze terugkeren uit landen met een amberlijst.

Werknemers in de industrie, waaronder cabinepersoneel, piloten, reisbureaus en luchthavenpersoneel, hielden woensdag een reeks protesten tegen de regels.

Ze riepen de regering op om de industrie meer financiële steun te bieden en het aantal landen op de groene lijst van het VK uit te breiden.

Brancheorganisatie Abta, die reisbureaus en touroperators vertegenwoordigt, schat dat 195.000 reisbanen verloren zijn gegaan tijdens de pandemie of in gevaar zijn.

De regering zei dat haar internationale reisbeleid werd geleid door “één overweldigende prioriteit: bescherming van de volksgezondheid”.

Het zei dat een aantal factoren in overweging werden genomen bij het nemen van beslissingen over landen, waaronder hoe goed een land is in genomische sequencing, het risico van overdracht en het risico van eventuele varianten van zorg.

De regering voegde eraan toe dat ze alle mogelijke reismaatregelen in de gaten hield en dat de economische steun aan de sector de verlofregeling omvatte.

“IK HEB NOG STEEDS STRUGGLING”: Hayley gaat failliet nadat ze haar huis verloor door de bekledingscrisis. RE-LIVE GLASTONBURY HOOGTEPUNTEN: Stormzy’s historische Pyramid Stage-debuut.