Citi bankbaas zegt dat personeel beter werkt op kantoor

Citi bankbaas zegt dat personeel beter werkt op kantoorGepubliceerd10 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemie image copyrightGetty Images

De Britse baas van bankreus Citigroup heeft gezegd dat zijn “bedrijf het beste werkt door samen te zijn”, aangezien het bedrijf van plan is om het personeel drie dagen per week op kantoor te laten werken.

James Bardrick zei dat werknemers samen moesten zijn “om het beste uit jezelf en voor het team te halen”.

Zijn opmerkingen komen op het moment dat andere bedrijven, zoals Goldman Sachs, van plan zijn om al het personeel na 19 juli weer op kantoor te krijgen.

Sommige bedrijven instrueren hun personeel ook om hun vaccinstatus te registreren.

De heer Bardrick, Citi’s Country Officer voor het VK, zei dat nadat de beperkingen waren versoepeld, de “overgrote meerderheid” van het personeel drie dagen per week op kantoor zou werken en twee dagen per week ergens anders zou zijn.

Bardrick vertelde echter aan BBC Radio 4’s Today-programma: “We zijn er sterk van overtuigd dat ons bedrijf het beste werkt door samen te zijn.

“We denken dat we samen beter zijn. We denken dat we samen slagen voor onze klanten en voor onze organisatie.

“Dus wat we zeggen is dat, ja, meer flexibiliteit gebruiken, maar om je werk goed te doen, om je als medewerker te ontwikkelen, om het beste uit jezelf en voor het team te halen, moeten we samen zijn.”

afbeelding copyrightGetty Images

Bardrick zei dat de bank het beleid van JP Morgan inzake vaccinatiestatus niet kopieerde, maar voegde eraan toe dat iedereen die een bedrijfsgebouw betreedt moet “aantonen dat ze een negatief testresultaat hebben”.

JP Morgan, de grootste bank in de VS, heeft zijn Amerikaanse personeel de opdracht gegeven om hun vaccinstatus te registreren op een intern webportaal, waarbij zijn baas Jamie Dimon eerder zei dat hij vanaf juli personeel terug op kantoor wilde hebben.

Ondertussen vertelde Goldman Sachs aan de BBC dat het Amerikaanse personeel verplicht was om hun vaccinstatus te delen, maar vrijwillig voor Britse werknemers.

NatWest heeft gezegd dat iets meer dan een derde van zijn 59.300 fulltime werknemers in het VK op afstand zou blijven werken. Ongeveer 55% van het personeel zou een hybride werkmodel aannemen, waarbij de tijd tussen kantoor en thuis zou worden verdeeld.

image copyrightGetty Imagesimage captionSommige banken vertellen hun personeel dat ze op sommige dagen thuis kunnen werken

Morgan Stanley heeft personeel en klanten de toegang tot de kantoren in New York ontzegd als ze niet volledig zijn gevaccineerd.

Een interne memo, voor het eerst gerapporteerd door de Financial Times, zei: “Vanaf 12 juli zullen alle werknemers, tijdelijk personeel, klanten en bezoekers moeten getuigen dat ze volledig zijn gevaccineerd om toegang te krijgen tot Morgan Stanley-gebouwen in New York City en Westchester.”

Een persoon die bekend is met het beleid vertelde de BBC: “Door in een volledig gevaccineerde omgeving te werken, kunnen we beperkingen opheffen, zoals het gebruik van gezichtsbedekking en de noodzaak om fysieke afstand te bewaren, zodat we terugkeren naar meer normale kantooromstandigheden.”

.