CEO-geheimen: hoe u uw personeel in een crisis kunt houden

CEO Secrets: Hoe u uw personeel in een crisis houdtGepubliceerd22 uur geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenmedia bijschrift”De les hieruit is dat leiderschap ertoe doet”

“Als leider moet je de lijm leveren die het team bij elkaar houdt”, zegt Cyndi Williams, de chief executive van medisch technologiebedrijf Quin.

“Dat kwam ik te weten toen mijn medeoprichter besloot te vertrekken en het bedrijf in een crisis belandde.”

Quin maakt een app die mensen met diabetes helpt. Mevrouw Williams zegt dat haar mede-oprichter vertrok voordat de app klaar was en ze vreesde dat het team waarop ze vertrouwde om het te maken uit elkaar zou vallen.

Ze moest een strategie bedenken om de medewerkers te overtuigen om te blijven. Het werkte. Zes maanden later werd de app gelanceerd en blijkt populair.

Williams en haar partner begonnen zeven jaar geleden voor het eerst aan de Quin-app. Het neemt gegevens zoals bloedsuikerspiegels van meetapparatuur en geeft diabetici advies over hoeveel insuline ze gedurende de dag moeten nemen – vooral voordat ze eten en drinken.

afbeelding copyrightQuin afbeelding bijschriftDe app helpt diabetici hun insulineniveaus te beheren

De app werd vorig jaar gelanceerd in het VK en Ierland en Williams zegt dat het “tienduizenden downloads” heeft gehad. Quin wordt later dit jaar gelanceerd in de VS.

Quin zou echter nooit op de markt zijn gekomen. Toen de mede-oprichter het bedrijf verliet, zei ze, stortte het bedrijf in een “existentiële crisis” omdat de app het geesteskind van haar collega was geweest.

“Ze was de visionair voor het project”, zegt Williams. “Zij was de persoon in het middelpunt van alles wat het product vooruit stuwde. Zou het team zonder haar het vertrouwen erin verliezen? Zouden ze bij ons blijven en het samen met ons afhandelen?”

Quin heeft een team van zestien app-ontwerpers en computerprogrammeurs in dienst. Elk van hen heeft een cruciale rol gespeeld bij het bouwen van de app.

“Als iemand van hen was vertrokken”, zegt mevrouw Williams, “hadden we de app eigenlijk helemaal opnieuw moeten bouwen. Gezien de hoeveelheid geld die het bedrijf zou hebben gekost, hadden we het project misschien moeten schrappen. Er waren vier of vijf mensen waarvan ik ernstig vreesde dat ze zouden vertrekken.”

image copyrightQuinimage captionHet hele team heeft besloten bij het bedrijf te blijven

Williams had een aantal jaren als manager in grote technologiebedrijven gewerkt – zowel in het VK als in haar thuisland, de VS. Op basis van haar ervaring stelde ze een strategie op om haar personeel te behouden.

“Er zijn drie dingen waar mensen rekening mee houden wanneer ze beslissen of ze willen blijven of vertrekken. De eerste is: groei en leer ik? De tweede is: heb ik vrienden in het bedrijf? wereld beter wordt of wordt er iets in de wereld beter door de tijd die ik hier doorbreng?”

Williams hield een reeks vergaderingen met haar medewerkers om hen ervan te overtuigen dat het de moeite waard was om op al deze punten bij Quin te werken. Alle medewerkers stemden ermee in om te blijven.

“De les hieruit is dat leiderschap ertoe doet”, zegt ze. “Het kan het verschil maken tussen een bedrijf dat blijft bestaan ​​en floreert en een bedrijf dat failliet gaat.

“Als manager moet je jezelf afvragen: kijk je naar je mensen en je team en begrijp je echt wat de onderliggende lijm is die ervoor zorgt dat dit werkt en blijft plakken.

“Stel jezelf de vraag – wat doe ik om ervoor te zorgen dat het is gebouwd en waarin geïnvesteerd wordt, zodat het een bron van leven kan zijn voor het bedrijf?”

.