Buitenlandse bedrijfsleiders kunnen quarantainevrijstelling krijgen

Buitenlandse bedrijfsleiders kunnen quarantainevrijstelling krijgenGepubliceerd10 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemieimage copyrightGetty Images

Buitenlandse zakenleiders hoeven niet langer in quarantaine te gaan bij aankomst in Engeland als hun reis waarschijnlijk een aanzienlijk economisch voordeel voor het VK zal hebben, heeft de regering aangekondigd.

De vrijstelling geldt voor aankomsten uit landen met een barnsteenlijst en wordt alleen in uitzonderlijke omstandigheden gegeven, aldus het Department for Business (BEIS).

Leidinggevenden moeten Covid-tests hebben en schriftelijke toestemming hebben.

Het zal economische belangen in evenwicht brengen met de veiligheid van de volksgezondheid, zei BEIS.

De vrijstelling geldt voor leidinggevenden die naar Engeland willen reizen om een ​​”financiële investering in een in het VK gevestigd bedrijf” te doen of om “een nieuw bedrijf op te richten in het VK”.

BEIS zei: “Deze vrijstelling is bedoeld om activiteiten mogelijk te maken die banen en investeringen in het VK creëren en behouden, terwijl maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat risico’s voor de volksgezondheid tot een minimum worden beperkt.”

Bedrijfsleiders komen niet in aanmerking voor een vrijstelling als de werkzaamheden op afstand via telefoon of e-mail of door een ander kunnen worden uitgevoerd. “Routinevergaderingen” en “speculatieve verkooppraatjes” komen niet in aanmerking.

“Aanzienlijk economisch voordeel” wordt geacht een kans van meer dan 50% te hebben om binnen twee jaar ten minste 500 banen in het VK te creëren of te behouden, of een nieuw bedrijf in het VK te creëren, aldus BEIS.

Wat zijn de laatste wijzigingen aan de groene lijst voor vakanties? Hong Kong verbiedt vluchten vanuit het VK vanwege Covid-zorgen

Bedrijfsleiders die Engeland bezoeken, moeten een Covid-19-test doen, bij aankomst verdere tests doen en de regering vertellen dat ze van plan zijn de vrijstelling te gebruiken, voordat ze een bevestigingsbrief ontvangen.

Bazen die de maas in de wet willen gebruiken om een ​​routinematige bestuursvergadering bij te wonen, zullen teleurgesteld zijn, hoewel een vergadering om een ​​beslissing te nemen over het al dan niet investeren in een nieuwe Britse divisie zou kunnen worden geaccepteerd.

‘Willekeurige zet’

Net als bij de quarantainevrijstelling voor seizoenarbeiders, zullen de bedrijfsleiders zichzelf moeten isoleren wanneer ze de vrijgestelde bedrijfsactiviteit niet uitvoeren.

Reizigers uit rode lijst landen zijn niet vrijgesteld.

Bedrijfsleiders hebben tijdens een groot deel van de pandemie voornamelijk activiteiten op afstand uitgevoerd.

Maar luchtvaartmaatschappijen hebben hard aangedrongen op versoepeling van de beperkingen, omdat de verkoop van businessclass- en eersteklasstoelen – die de grootste winst genereren – is gedaald omdat bedrijven werken op afstand gaan gebruiken.

Tej Parikh, hoofdeconoom bij het Institute of Directors merkte op: “Middelgrote ondernemingen zullen de stuwende kracht zijn achter ons economisch herstel, dus initiatieven die de quarantainevereisten voor leidinggevenden in grote bedrijven effectief verlagen, lijken willekeurig.”

Parikh benadrukte dat het “van cruciaal belang is dat de regering het cruciale belang van het helpen van MKB-bedrijfsleiders om weer aan de slag te gaan door zich puur op multinationals te concentreren niet over het hoofd ziet”.

.