Boost voor binnen dineren overstemd door recordregen in mei

Indoor dining boost overstemd door record May rainGepubliceerd16 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenafbeelding copyrightPA Media

De heropening van overdekte bars en restaurants vorige maand heeft volgens nieuwe gegevens de bezoekersaantallen in de hoofdstraten en winkelcentra in het VK niet gestimuleerd na de recordregen in mei.

Uit analyse door Springboard blijkt dat de bezoekersaantallen 27,5% lager waren in vergelijking met pre-pandemie mei 2019.

De horeca in Engeland ging op 17 mei weer binnenshuis open.

Maar hoewel de bezoekersaantallen vanaf april verbeterden, was de activiteit “gedempt” vanwege het weer en een limiet op het aantal diners.

Op dit moment zijn alleen groepen van maximaal zes personen of een grotere groep van twee huishoudens toegestaan ​​in horecagelegenheden. En degenen die alcohol schenken, mogen alleen aan tafel serveren.

Covid-regels: pub gewaarschuwd voor ‘tafelhoppen’

Springboard zei dat de kloof tussen het aantal bezoekers in vergelijking met mei 2019 zelfs groter werd naarmate de maand vorderde, van een daling van 25,3% in de eerste week tot een daling van 26,8% in de laatste week.

“Hier zijn verschillende redenen voor”, zegt Diane Wehrle, directeur Insights van Springboard. “Ten eerste was mei de natste ooit, wat onvermijdelijk de aanvankelijke opwinding van consumenten verminderde om uit eten te kunnen gaan, omdat zelfs het bezoeken van binnenomgevingen het trotseren van het weer vereiste.

“Ten tweede betekent de beperking van de eetcapaciteit in binnenlocaties onvermijdelijk dat de toename van het aantal bezoekers dat wordt gegenereerd, beperkt is geweest.”

High Streets liet de grootste daling zien met een daling van 36,3% van het aantal bezoekers in vergelijking met mei vóór de pandemie, gevolgd door winkelcentra met 30,3% minder bezoekers. Retailparken noteerden een lagere daling van de bezoekersaantallen van 5,7%.

Springboard zei dat er aanwijzingen zijn dat consumenten “terugdrijven naar grotere bestemmingen voor werk of vrije tijd”, waarbij de bezoekersaantallen tussen april en mei hoger zijn in het centrum van Londen en andere regionale steden.

Maar het zei dat het nog niet duidelijk was of deze opleving van de activiteit in Britse steden zou doorgaan.

“Dit zal sterk afhangen van de vraag of de routekaart van de regering voor de versoepeling van de beperkingen zal verlopen zoals gepland of dat de versoepeling zal worden uitgesteld tot na 21 juni”, zei mevrouw Wehrle.

.