Wendy’s: Burgerreuzenplannen keren na 20 jaar terug naar het VK

Wendy’s: Burger-gigantische plannen keren na 20 jaar terug naar het Verenigd KoninkrijkGepubliceerd11 minuten geledenSharecloseShare pageKopieer linkOver het delenAuteursrecht van afbeeldingWendy’safbeelding onderschriftInside Wendy’s geplande Reading outlet

Amerika’s op een na grootste hamburgerketen keert na 20 jaar terug naar het VK met de belofte om marktaandeel te stelen van rivalen McDonald’s en Burger King.

Wendy’s, beroemd om zijn vierkante hamburgers, plant tot 400 verkooppunten in het hele land om minstens 12.000 banen te creëren, hoewel dat vele jaren kan duren, zei hij.

Wendy’s zou nog steeds veel kleiner zijn dan McDonald’s, die 1.300 verkooppunten in het VK heeft.

Het bedrijf, dat ook een bezorgovereenkomst heeft gesloten met Uber Eats, liet het VK klagen over hoge bedrijfskosten.

Abigail Pringle, de chief development officer van Wendy, zei afgelopen weekend in media-interviews dat met de groei van de Britse markt voor hamburgers en afhaalrestaurants de tijd rijp was voor een terugkeer.

Eetlust voor McDonald’s terug op pre-Covid-niveaus Baas van Burger King waarschuwt voor banenverlies in het VK

En het VK zal als springplank worden gebruikt voor groei in de rest van Europa.

Een verklaring luidde: “De lancering in het VK zal een leidende rol spelen bij een Europese expansie, aangezien Wendy’s lijkt voort te bouwen op de sterke groei aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, waar het merk vorig jaar Burger King onttroonde om de nummer 2 speler op de Amerikaanse hamburgermarkt te worden. . “

Een typisch restaurant heeft tussen de 30 en 50 medewerkers in dienst, aldus het bedrijf. Wendy’s heeft ook beloofd geen nulurencontracten te sluiten in een sector die veel wordt bekritiseerd vanwege de lage lonen en arbeidsomstandigheden.

Drukke markt

De eerste Wendy’s gaan volgende maand open, in Reading, gevolgd door Oxford en Stratford, en het bedrijf zei dat er nieuwe items op het menu zullen komen die zijn afgestemd op de Britse markt, waaronder meer vegetarische opties.

afbeelding copyright Wendy’s afbeelding onderschrift Binnen Wendy’s geplande Reading outlet

Maar Wendy’s betreedt een drukke markt die al voor de sluiting moeilijke tijden doormaakte. Gourmet Burger Kitchen en Byron kwamen beiden in financiële problemen en werden na herstructureringen verkocht.

Wendy’s zei dat zelfs als de Britse markt niet zo snel groeit als verwacht, ze nog steeds gelooft dat ze marktaandeel kan veroveren van concurrenten door de nadruk te leggen op kwaliteit en service. De marketing van de keten promoot graag het gebruik van lokaal geproduceerde producten en vers vlees dat niet is ingevroren.

De keten is opgericht in 1969 in Ohio en heeft nu 6.800 verkooppunten. Het staat genoteerd op Wall Street met een waarde van $ 5 miljard (£ 3,6 miljard).

Wendy’s verliet het Verenigd Koninkrijk in 2001, daarbij verwijzend naar vastgoedkosten en andere overheadkosten die uitbreiding niet haalbaar maakten.

.