‘We hebben twee zomervakanties voor dezelfde tijd geboekt’

‘We hebben twee zomervakanties voor dezelfde tijd geboekt’

Door Colletta Smith
Correspondent voor consumentenzaken

Gepubliceerd43 minuten geledenSharecloseShare pageKopieer linkOver delenRelated TopicsCoronavirus pandemieimage copyrightLee en Louise Chambersimage captionLee en Louise hebben deze zomer twee uitjes geboekt, zodat ze niets missen

Lee en Louise Chambers weten dat ze deze zomer met hun twee kinderen op vakantie gaan.

Wat ze niet weten, is waar ze heen zullen gaan – het kan Norfolk zijn of misschien hun voorkeur – Fuerteventura.

Ze boekten beide voor het geval de beperkingen van Covid hen beletten naar de Canarische Eilanden te gaan.

En omdat ze niet de enigen zijn die dit doen, vrezen sommige Britse resorts dat ze te maken kunnen krijgen met een stormloop van annuleringen.

Vanwege de Covid-pandemie zijn deze zomer door veel bedrijven boekingen met lage en geen aanbetaling aangeboden om extra flexibiliteit mogelijk te maken.

Hoewel dat heeft geleid tot recordboekingen voor veel Britse resorts, hebben veel klanten hiervan geprofiteerd door niet één, maar twee vakanties voor hetzelfde tijdvak te boeken, wetende dat ze helemaal geen geld zullen verliezen.

Ik sprak met Lee en Louise onder een prieel in hun tuin, in de stromende regen, in Lancashire, dus het is geen verrassing dat ze vasthouden aan een droom van zonnebaden in de zon.

‘Fuerteventura vingers gekruist’

Ze hebben vakantie geboekt en zijn vastbesloten ergens weg te komen. Toen ze op vakantie gingen naar de Canarische eilanden, wisten ze niet zeker of reizen daarheen wel was toegestaan, dus boekten ze ook een reserve-optie.

Ze houden beide boekingen vast en dekken hun weddenschappen iets langer af, in de hoop op gegarandeerde warmte, terwijl ze zichzelf verzekeren van een uitje ergens.

afbeelding copyright Lee Chambersimage caption Lee en Louise Chambers zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat ze een geweldige zomer hebben

Hoewel ze dol zijn op Cromer in Norfolk, aarzel ik niet als ik vraag naar welke vakantie ze liever gaan. “Fuerteventura, vingers gekruist”, zegt Louise.

Ze zegt: “In dit land kan het wat moeilijker zijn om dingen te vinden die je kunt doen als het niet goed weer is.”

Lee zegt dat de familie allemaal zo enthousiast wordt over het vooruitzicht van een vakantie, dat ze na een moeilijk jaar vastbesloten zijn ervoor te zorgen dat ze een geweldige zomer hebben.

“Je begint met plannen, je begint met de voorbereidingen, en als dat plotseling wordt weggenomen, kan dat echt van invloed zijn op ons mentale welzijn”, legt Lee uit. Daarom houden ze de Norfolk-boeking bij en zullen ze later beslissen.

‘Groeiende trend’

En het lijkt erop dat de familie Chambers misschien niet alleen is.

De piek voor vakantieboekingen kwam vroeg in het jaar, voordat de overheid haar reisregels uitvaardigde. Veel mensen hopen nog steeds op enkele wijzigingen voordat de zomervakantie begint, dus sommige insiders uit de branche denken dat ze het aantal geboekte reserveringen hebben verdubbeld om hun opties open te houden.

Avvio levert de software achter 500 van de beste hotels in het VK. Ze zeggen dat de boekingen erg hoog zijn, maar de annuleringspercentages bedragen momenteel slechts 4%, ver onder het gebruikelijke niveau van 30%.

Chief Commercial Officer Michael De Jongh zegt dat dit komt door dubbele boekingen, hoewel concreet bewijs van het fenomeen pas later deze zomer zal optreden, wanneer consumenten daadwerkelijk Britse reizen beginnen te annuleren ten gunste van Europese reizen of vice versa.

Hij zegt dat annuleringen problemen zouden veroorzaken voor hotels, op dezelfde manier als meerdere restaurantreserveringen deden tijdens het Eat Out To Help Out-programma van bondskanselier Rishi Sunak.

“Er is een groeiende trend om kamers te boeken bij meerdere hotels, met het oog op het op het laatste moment annuleren van alle kamers op één na. Dit veroorzaakt zoveel problemen voor hotels, net als bij het boeken van meerdere restaurants tijdens Eat Out To Help Out.

“Als iemand toch moet annuleren”, zegt hij, “zou ik er bij hen op aandringen om het hotel altijd zo snel mogelijk op de hoogte te stellen of, nog beter, de boeking te wijzigen naar een alternatieve datum.”

Bij het Hipping Hall Hotel zegt George Norrie dat als mensen vroeg genoeg annuleren, hij de kamers moet kunnen vullen

Hipping Hall heeft, zoals de meeste locaties, zijn boekingsbeleid zo flexibel mogelijk gehouden om mensen in staat te stellen te boeken zonder bang te hoeven zijn geld te verliezen.

Het is een klein boetiekhotel in Kirkby Longsdale, halverwege het Lake District en de Yorkshire Dales. Het heeft deze week pas weer zijn deuren voor gasten kunnen openen en de 15 kamers zijn de komende maanden volgeboekt.

General manager George Norrie zegt dat als mensen met voldoende opzegtermijn annuleren, het hotel het slot moet kunnen vullen, want op sommige avonden heeft het zelfs een wachtlijst.

Hij denkt dat de grotere uitdaging voor hen is om vakantiegangers die voor het eerst verblijven een schitterende ervaring te geven, zodat ze volgend jaar weer terugkomen.

“Als onze gasten hier aankomen, gaan we ons best doen om ervoor te zorgen dat ze de best mogelijke ervaring opdoen. Volgend jaar gaan ze misschien naar het buitenland, maar misschien komen ze ook bij ons voor een tweedaags verblijf.”

De Chambers-familie zegt dat ze ervoor zullen zorgen dat ze genoeg opzeggen voor een van de door hen gekozen bestemmingen om het slot te vullen, en de flexibele boeking die ze hebben gekregen, betekent dat ze geen geld verliezen. Voor hen is het een win-win.

Hoewel een late vlaag van annuleringen hoofdpijn kan veroorzaken voor Britse hoteliers, is er goed nieuws voor ongeorganiseerde vakantiegangers. Er zijn tal van last-minute koopjes voor vakanties in het VK, ongeacht het weer.

.