Voedselreuzen reageren op zorgen over verpakkingen

Voedselreuzen reageren op zorgen over verpakkingen

Door David Silverberg
Technologie van zakelijke verslaggever

Gepubliceerd1 dag geledenSharecloseShare pageKopieer linkOver het delenAuteursrecht van afbeeldingTashi Hall PhotographyBijschrift afbeeldingRebecca Prince-Ruiz, oprichter van Plastic Free July

Als Rebecca Prince-Ruiz zich herinnert hoe haar milieuvriendelijke beweging Plastic Free July zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld, moet ze glimlachen. Wat in 2011 begon als 40 mensen die zich één maand per jaar verplichten om plasticvrij te worden, heeft in een stroomversnelling geraakt: 326 miljoen mensen die beloofden deze praktijk toe te passen.

“Ik heb die belangstelling elk jaar zien toenemen”, zegt mevrouw Prince-Ruiz, gevestigd in Perth, Australië, en auteur van Plastic Free: The Inspiring Story of a Global Environmental Movement and Why It Matters.

“Tegenwoordig kijken mensen goed naar wat ze in hun leven doen en hoe ze een kans kunnen aangrijpen om minder verkwistend te zijn”, zegt ze.

Sinds 2000 produceert de kunststofindustrie evenveel plastic als alle voorgaande jaren samen, zo blijkt uit een rapport van het Wereld Natuur Fonds in 2019. “De productie van nieuw plastic is sinds 1950 200 keer zo groot geworden en sinds 2000 met 4% per jaar gegroeid”, aldus het rapport.

Dit heeft bedrijven ertoe aangezet plastic voor eenmalig gebruik te vervangen door biologisch afbreekbare en composteerbare verpakkingen die zijn ontworpen om de giftige voetafdruk die plastic achterlaat drastisch te verminderen.

In maart kondigden Mars Wrigley en Danimer Scientific een nieuw tweejarig partnerschap aan om composteerbare verpakkingen voor Skittles in de VS te ontwikkelen, die naar schatting begin 2022 in de schappen liggen.

Afbeelding copyright Getty Images Bijschrift afbeelding Mars Wrigley is van plan om volgend jaar een composteerbare verpakking voor Skittles te hebben

Het betreft een soort polyhydroxyalkanoaat (PHA) dat er hetzelfde uitziet en aanvoelt als plastic, maar in de compost kan worden gegooid waar het zal afbreken, in tegenstelling tot gewoon plastic dat tussen de 20 en 450 jaar nodig heeft om volledig te ontbinden.

Het polymeerproduct van Danimer Scientific is gemaakt van koolzaadolie en werkt op dezelfde manier als hout, wat betekent dat het wordt afgebroken wanneer bacteriën ermee in wisselwerking staan. “PHA verdwijnt op natuurlijke wijze en is nog steeds een zeer sterk materiaal voor alle soorten producten”, zegt Stephen Croskrey, CEO van Danimer Scientific, gevestigd in de Amerikaanse staat Georgia.

Alastair Child, Mars Wrigley vice-president voor wereldwijde duurzaamheid, zegt: “Onze visie is om een ​​circulaire economie te ondersteunen waarin verpakkingen nooit afval worden en tegen 2025 zijn we van plan om ons nieuwe plastic gebruik met 25% en voor 100% van onze plastic verpakkingen te verminderen. herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zijn. “

afbeelding copyright Polymateria afbeelding caption Polymateria’s plastic biologisch afbreekbaar na drie jaar

Het wijdverbreide gebruik van milieuvriendelijke verpakkingen zoals PHA belemmeren zijn de kosten. Het kan drie tot vijf keer zo duur zijn om te produceren als gewoon plastic.

Maar dat heeft bedrijven zoals het in Californië gevestigde Mango Materials en het in Londen gevestigde Polymateria er niet van weerhouden om hun bedrijf te wijden aan het produceren van producten die biologisch afbreekbaar zijn in een kortere periode.

Het Cycle + -plastic van Polymateria is bijvoorbeeld biologisch afbreekbaar na drie jaar en kan nog steeds worden gerecycled tijdens zijn bruikbare levensduur. Hun klanten variëren van Oost-Afrikaanse bedrijven die broodzakken maken tot Extreme E, een nieuwe serie elektrische races die Polymateria-producten gebruikt voor bekers en voedselverpakkingen.

image copyright Suzanne Plunkettimage caption Consumenten eisen biologisch afbreekbare plastics, zegt Niall Dunne, CEO van Polymateria

De kunststofindustrie zou wakker moeten worden voor de groeiende trend van alternatieve verpakkingen, zegt Niall Dunne, CEO van Polymateria. “We hebben gezien hoe de druk van de consument tegen de grote jongens zegt dat ze aan boord moeten zijn [with reducing their plastic production] en om transparanter en authentieker te zijn in dit belangrijke gesprek ”, zegt de heer Dunne.

Prof Sobkowicz voegt eraan toe dat dat soort druk al heeft gewerkt om de plasticindustrie ertoe aan te zetten weg te blijven van het giftige BPA-ingrediënt dat vaak werd aangetroffen in herbruikbare plastic flessen. “Ik denk dat we in de buurt komen van waar de publieke bezorgdheid hen ertoe aanzet om ondanks de kosten de weegschaal te laten kantelen ten gunste van milieuvriendelijke verpakkingen.”

Meer technologie van het bedrijfsleven

“Het is jouw apparaat, je zou het moeten kunnen repareren” Wat gebeurt er met alle lege autobatterijen? Winkelen in 10 minuten: de nieuwe supermarktstrijd Kan elektrische tatoeages de volgende stap zijn in body art? “Ik zette die bril op en gewoon verliefd geworden’

Vooruitstrevende ingenieurs zijn van plan nog creatiever te worden met hun biologisch afbreekbare verpakkingsoplossingen, zoals een Schots onderzoeksteam dat afvalmateriaal van schaaldieren gebruikt om een ​​nieuw type verpakking te maken. En ontwerper Alice Potts heeft voedselafval gemengd met bloemen uit Londense parken om een ​​serie bioplastic gelaatsschermen te maken.

“We weten dat we dit niet alleen kunnen doen”, zegt Alastair Child van Mars Wrigley.

“Om een ​​circulaire economie tot stand te brengen, moeten de industrie, overheden, ngo’s en consumenten allemaal samenwerken. We zouden graag zien dat steeds meer materiaal- en ontwerpinnovaties waarvan we allemaal kunnen leren op de markt komen, maar het belangrijkste is dat we een sterker engagement om de cirkel te sluiten. “

.