Uitrusting voor ‘uitgaan’ en vrije tijd voor Boohoo

Uitrusting voor ‘uitgaan’ en vrije tijd voor BoohooGepubliceerd21 minuten geledenShareclosePagina delenKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemiebeeld copyrightBoohoo

Boohoo heeft een stijging van 41% in de verkoop over het hele jaar gemeld, aangezien thuiswerken de vraag naar vrije tijd deed toenemen, wat een terugval in “uitgaanskleding” compenseerde.

De online retailer zei dat klanten tijdens de pandemie meer activewear en loungewear kochten.

Maar het zag “aanzienlijke dalingen” in gebieden zoals jurken en “uitgaanskleding” vanwege de lockdowns van Covid.

In de loop van het jaar kocht Boohoo een aantal High Street-merken die door de pandemie waren gestrand, waaronder Debenhams.

Het verwierf ook Dorothy Perkins, Wallis en Burton van de Arcadia Group van Sir Philip Green. Boohoo zei dat het verwacht dat deze nieuwe acquisities ongeveer 5% zullen bijdragen aan de omzetgroei in het huidige boekjaar.

Uitgaan, verkleden Boohoo-kledingprijzen: ik voelde me voorgelogen

De Boohoo-groep profiteerde van de overschakeling op online winkelen, aangezien de beperkingen van Covid ervoor zorgden dat veel niet-essentiële retailers voor lange periodes gesloten waren. In de 12 maanden tot 28 februari steeg de totale omzet tot £ 1,7 miljard, vergeleken met £ 1,2 miljard in de vergelijkbare periode in het voorgaande jaar.

De winst vóór belastingen groeide met 35% tot £ 124,7 miljoen.

In de loop van het jaar werd Boohoo ook getroffen door beweringen dat een van zijn leveranciers personeel onder het minimumloon betaalde. De Sunday Times meldde ook onveilige werkomstandigheden bij het in Leicester gevestigde bedrijf dat het merk Nasty Gal van Boohoo leverde.

Als gevolg hiervan startte Boohoo een onderzoek naar zijn toeleveringsketen en zette hij een programma voor “veranderingsagenda” op om “zinvolle veranderingen in de manier waarop we zaken doen” te ontwikkelen.

In de jaarresultaten zei Boohoo’s CEO John Lyttle dat hij “er trots op was een bedrijf te leiden dat, in plaats van ervoor te kiezen om weg te lopen van de beschuldigingen, de onmiddellijke beslissing nam om al het mogelijke te doen om ze aan te pakken”.

Het bedrijf kreeg echter te maken met aanzienlijke terugslag vanwege de beschuldigingen van beide aandeelhouders van City, zoals Standard Life Aberdeen en andere retailers, waaronder Next en Asos, die zeiden dat ze zouden stoppen met de verkoop van Boohoo’s kleding.

.