Twitter maakt zich zorgen over ‘vrijheid van meningsuiting’ in India

Twitter maakt zich zorgen over ‘vrijheid van meningsuiting’ in IndiaGepubliceerd4 uur geledenShareclosePagina delenKopieer linkOver het delen van auteursrecht van afbeeldingenGetty ImagesBijschrift van afbeeldingenDe politie van Delhi zegt dat het bezoek deel uitmaakte van het onderzoek om Twitter te informeren

Twitter heeft zijn bezorgdheid geuit over de “vrijheid van meningsuiting in India”, dagen nadat de politie hun kantoren had bezocht.

De politie heeft de socialemediagigant op de hoogte gebracht nadat deze een tweet bestempelde als “gemanipuleerde media”.

Twitter had het label op een tweet toegepast door de woordvoerder van de Bharatiya Janata Party (BJP), Sambit Patra, te regeren.

Het incident kwam te midden van gespannen relaties tussen de Indiase overheid en digitale bedrijven over nieuwe regelgevingsregels.

Leiders van de BJP hadden onlangs screenshots van een document op Twitter gedeeld waarvan ze zeiden dat het was gemaakt door het belangrijkste congres van de oppositiepartij om het falen van de regering bij het aanpakken van de pandemie te benadrukken.

Het congres klaagde bij Twitter dat de documenten nep waren, waardoor Twitter sommige van de berichten – waaronder een van de heer Patra – markeerde als “gemanipuleerde media”.

Volgens de Twitter-regels past het “gemanipuleerde media” -tags toe op berichten die “media (video’s, audio en afbeeldingen) bevatten die op bedrieglijke wijze zijn gewijzigd of gefabriceerd”.

“Op dit moment maken we ons zorgen over de recente gebeurtenissen met betrekking tot onze werknemers in India en de mogelijke bedreiging van de vrijheid van meningsuiting voor de mensen die we dienen”, zei een woordvoerder van Twitter donderdag tegen de BBC.

“Wij, net als velen in het maatschappelijk middenveld in India en de rest van de wereld, maken ons zorgen over het gebruik van intimidatietactieken door de politie als reactie op de handhaving van onze wereldwijde Servicevoorwaarden, evenals over de kernelementen van de nieuwe IT-regels. . ”

De politie van Delhi zei maandag dat ze het bezoek aan Twitter hadden afgelegd om de directeur van het bedrijf op de hoogte te stellen nadat ze een klacht hadden ontvangen over hoe de tweet van de heer Patra was geclassificeerd.

In februari introduceerde de regering nieuwe richtlijnen om digitale inhoud op sociale media en streamingplatforms te reguleren.

Volgens de nieuwe regels zouden sociale mediaplatforms met meer dan vijf miljoen gebruikers een compliance officer, een nodal contact officer en een resident grievance officer moeten aanstellen.

Bovendien zouden ze de afzender van een bepaald bericht moeten traceren als daarom wordt gevraagd door een rechtbank of de overheid.

image copyrightGetty Imagesimage caption Eerder dit jaar blokkeerde Twitter een aantal accounts die verband hielden met boerenprotesten

Platforms als Twitter, Facebook en Whatsapp kregen drie maanden de tijd om aan deze regels te voldoen.

Woensdag klaagde WhatsApp de Indiase regering aan vanwege de regels die de berichtenservice zullen dwingen de privacybescherming te schenden.

Twitter zei dat het “in het bijzonder bezorgd was over de vereiste om een ​​persoon (de compliance officer) strafrechtelijk aansprakelijk te stellen voor inhoud op het platform, de vereisten voor proactieve monitoring en de algemene autoriteit om informatie over onze klanten te zoeken”.

Dit, zei de socialemediagigant, vertegenwoordigde “gevaarlijke overreikingen die niet stroken met open, democratische principes”.

Twitter drong er bij de regering op aan “een verlenging van minimaal drie maanden te overwegen zodat Twitter de regels kan implementeren”.

“We zullen onze constructieve dialoog met de Indiase regering voortzetten en vinden het van cruciaal belang om een ​​gezamenlijke aanpak te hanteren. Het is de collectieve verantwoordelijkheid van gekozen functionarissen, de industrie en het maatschappelijk middenveld om de belangen van het publiek te beschermen”, aldus een woordvoerder van het platform. zei.

In april beval India Twitter om tweets te verwijderen die kritiek hadden op de omgang met het virus, waaraan het voldeed.

Eerder dit jaar heeft Twitter op verzoek van autoriteiten ook de blokkering van een aantal accounts ongedaan gemaakt. De rekeningen hielden verband met de aanhoudende protesten van boeren tegen landbouwhervormingen. Als Twitter zich niet had gehouden, had dat gevangenisstraf kunnen betekenen voor de werknemers van Twitter in India.

.