Royal Caribbean: We verwachten dat alle cruisegasten zijn ingeënt

Royal Caribbean: We verwachten dat alle cruisegasten zijn ingeënt

Door Jonathan Josephs
Zakelijke verslaggever, BBC News

Gepubliceerd2 minuten geledenSharecloseShare pageKopieer linkOver delenRelated TopicsCoronavirus pandemieimage copyrightGetty Imagesimage captionVaccins zijn nodig om aan boord te komen zoals Royal Caribbean’s Navigator of the Sea, hier in maart in Miami te zien

Een van ‘s werelds grootste cruisemaatschappijen zegt dat vaccinaties tegen het coronavirus nodig zijn om op zijn schepen te komen.

Richard Fain, CEO van Royal Caribbean, vertelde de BBC “we verwachten dat al onze gasten die in aanmerking komen voor een vaccin, het krijgen”.

Cruisen is een wereldwijde industrie die vóór de pandemie $ 150 miljard waard was en ongeveer 1,2 miljoen banen ondersteunde.

De VS is de grootste markt voor de industrie die door de pandemie bijna volledig is gesloten.

In 2019 waren van de 29,7 miljoen mensen die op cruise gingen, 46,5%

Kunnen achtbanen aan boord de cruise-industrie redden? Carnival Cruise-baas zet in op veiligheidsmaatregelen Australische functionarissen hebben gezondheidscontroles op het schip overgeslagen Veiliger dan thuis?

De heer Fain hoopt dat velen van hen zullen worden aangemoedigd om binnenkort terug te keren door een reeks nieuwe veiligheidsmaatregelen, waaronder verminderde capaciteit, sociale afstand nemen en verbeterde schoonmaakprocessen.

“De combinatie van de vaccins en het testen en het opsporen van contacten, al dit soort protocollen helpt ons echt om ons doel te bereiken, namelijk cruisen veiliger maken dan in je eigen gemeenschap”.

‘We willen dat je het prettiger vindt om aan boord van een schip te lopen dan door Main Street.’

Bijschrift afbeelding Richard Fain, CEO van Royal Caribbean, wil “cruisen veiliger maken dan in uw eigen gemeenschap”

Het Center for Disease Control (CDC), het Amerikaanse federale agentschap voor volksgezondheid, heeft nauw samengewerkt met de industrie om de afvaarten opnieuw te starten.

Het stopte hen in maart vorig jaar nadat dodelijke uitbraken op schepen zoals de Grand Princess en de Diamond Princess internationale krantenkoppen haalden.

In de afgelopen weken heeft de CDC gedetailleerde instructies opgesteld over hoe cruisemaatschappijen proefvaarten kunnen houden om hun coronavirusprotocollen te testen. Als alternatief staat er dat de afvaarten kunnen worden hervat als 98% van de bemanning en 95% van de passagiers wordt gevaccineerd.

In een verklaring zei het te werken aan “de verwachte hervatting van passagiersactiviteiten in de Verenigde Staten tegen het midden van de zomer”.

Het voegt eraan toe dat de “CDC erkent dat het niet mogelijk is dat cruisen een risicovrije activiteit is voor de verspreiding van Covid-19”.

Bijschrift in de media December 2020: Hoe Covid-cruiseschepen door onrustige wateren navigeren Virusrisico

Er zijn uitbraken geweest op enkele van de weinige cruises die sinds het begin van de pandemie de wereld rond zijn gevaren. Royal Caribbean heeft tijdens de pandemie meer dan 150.000 passagiers ontvangen en heeft slechts 21 gevallen van coronavirus gemeld.

De afvaarten van onder meer de Canarische Eilanden, Duitsland en Singapore zijn allemaal “cruises to nowhere” geweest, wat betekent dat ze niet stoppen bij andere havens.

De heer Fain denkt echter dat dit snel zal veranderen. “Havens over de hele wereld openen en gaan heel snel open.

“Dat is eigenlijk een heel belangrijk onderdeel van cruisen, de mogelijkheid om naar andere plaatsen te gaan”.

De heer Fain geeft toe dat er meer gevallen kunnen voorkomen op cruiseschepen naarmate de zaken zich voordoen. “Er zullen gevallen zijn van Covid-19 aan boord van schepen, net zoals er gevallen zijn van Covid-19 aan land”. Daarom, zegt hij, zullen er procedures zijn om passagiers die symptomen vertonen te isoleren.

‘Als het op het schip gebeurt … word je precies hetzelfde behandeld als aan land, en dat zal voorkomen dat dit een grotere uitbraak wordt.’

Afbeelding copyrightAFPimage caption Veel ongebruikte cruiseschepen zijn attracties geworden, zoals Royal Caribbean’s Anthem of the Seas

Buiten de opdracht van de CDC zullen overtochten vanuit verschillende Caribische eilanden, Griekenland en binnen de Britse wateren de nieuwe veiligheidsprotocollen de komende weken aan een strenger onderzoek onderwerpen. Dit betekent dat 13 van de 59 schepen van het bedrijf in de vaart zijn.

Financiële afvoer

Door het gebrek aan afvaarten heeft Royal Caribbean, dat een aandeel van ongeveer 25% in de wereldwijde cruisemarkt heeft, meer dan 6,8 miljard dollar verloren sinds het begin van de pandemie. Het bedrijf rapporteerde daarentegen een winst van $ 1,7 miljard in 2019.

Het betekende ook dat meer dan $ 12 miljard van investeerders werd opgehaald om het bedrijf draaiende te houden. Rivalen zoals Carnival en Norwegian Cruise Line hebben soortgelijke financiële pijn gevoeld.

“We denken dat het genoeg is om ons door deze verschrikkelijke tijden heen te helpen”, zegt de heer Fain.

“Ik vond het niet leuk om het te moeten doen. Maar ik was onder de indruk van hoe snel we het kunnen doen, gezien een vreselijke markt en een bedrijf zonder inkomsten.”

afbeelding copyrightPA Media afbeelding onderschrift Een gebrek aan afvaarten voor schepen zoals Harmony of the Seas heeft ertoe geleid dat Royal Caribbean miljarden heeft verloren tijdens de pandemie

Royal Caribbean voelt dat er financiële verbeteringen in het verschiet liggen. Het aantal boekingen is bijna terug op het pre-pandemische niveau, waarbij klanten hogere tarieven betalen, iets wat volgens hem een ​​teken is van een sterke vraag op de lange termijn.

Monique Giese, die voor het adviesbureau KPMG de scheepvaart volgt, zegt dat het voor de industrie belangrijk is dat cruiseschepen deze zomer weer de zee op gaan, vooral voordat het goede weer verdwijnt in het Caribisch gebied en de Middellandse Zee.

“Als ze dit jaar niet varen, neem ik aan dat veel cruisemaatschappijen failliet gaan en dan is het doorslaggevend welk merk het sterkst is”, zegt ze.

“De meeste cruiseschepen hebben verschillende merken en ik denk dat ze het nu nog niet allemaal zullen overleven. Bovendien zijn er naast de cruise-industrie zelf ook veel leveranciers die het moeilijk hebben.”

Afbeelding copyright Getty Images afbeelding onderschrift Royal Caribbean’s Spectrum of the Sea moest in april 2020 per boot in Sydney worden bijgevuld nadat Australië toestemming had geweigerd om aan te leggen

Veel van degenen die in de cruise-industrie werken, zijn bemanningsleden die zijn teruggekeerd naar hun huizen over de hele wereld en tijdens de pandemie een ander werk hebben gezocht. De heer Fain denkt echter niet dat hij met personeelstekorten te maken zal krijgen.

“Ze willen heel graag terugkomen. Zelfs degenen die zijn gegaan en andere banen hebben gevonden, zeggen: ‘Oh, ik ben echt blij, ik kan weer aan boord gaan.’ En dus maken we die stappen, we voelen ons comfortabel dat we ze kunnen blijven bemannen zoals we dat in het verleden hebben gedaan “.

Hoe de spookcruiseschepen van het VK een zomerhit werden Pandemische limbo woede bemanning op ‘nachtmerrie’-cruises Het’ laatste cruiseschip op aarde ‘komt eindelijk homemedia caption Wat gebeurt er met de schepen die sommige cruisemaatschappijen hebben gesloopt tijdens de pandemie? Bewijs van vaccins

De heer Fain denkt niet dat het volledig operationeel krijgen van de industrie afhangt van het soort documenten waar de luchtvaartsector om vraagt.

“Ik denk niet dat we het hebben over een vaccinpaspoort. Ik denk dat we het hebben over mensen die zijn gevaccineerd, en er zijn veel verschillende manieren om dat aan te tonen”.

Hij denkt niet dat er veiligheidsproblemen zijn rond de papieren documenten die zijn afgegeven om aan te tonen dat vaccins zijn gegeven in landen als de VS en het VK.

Gevraagd naar vervalsingen antwoordde hij: “We denken niet dat veel mensen dat zelfs maar zouden doen.”

“We hebben onze gasten daadwerkelijk ondervraagd en het overgrote deel van de mensen die onze cruises hebben geboekt, is al gevaccineerd, en ze bieden het aan, ze willen het. En mensen willen een plek waar ze naartoe kunnen gaan waar ze weten dat ze ” zijn veilig. “

Je kunt het volledige interview van Richard Fain bekijken op “Over zaken praten met Aaron Heslehurst“dit weekend op BBC World News op zaterdag 23:30 GMT, zondag 05:30 en 16:30 GMT, maandag 06:30 GMT en 10:30 GMT en dinsdag om 12:30 GMT.

.