President Biden stelt een bestedingsplan van $ 6 biljoen voor

President Biden stelt een bestedingsplan van $ 6 biljoen voorGepubliceerd1 uur geledenDelen sluitenDeel paginaKopieer linkOver delenafbeelding copyrightGetty Imagesafbeelding bijschriftDe heer Biden zal het Congres nodig hebben om zijn plan goed te keuren voordat het wordt

De Amerikaanse president Joe Biden zal vrijdag zijn budget voor 2022 voorstellen – een plan van $ 6 biljoen (£ 4,24 biljoen) dat jaarlijks meer dan $ 1 biljoen aan het federale tekort zou toevoegen.

Het ingrijpende plan, dat vorig jaar het voorstel van Donald Trump van $ 4,8 biljoen overtreft, belooft infrastructuurupgrades en een uitgebreid sociaal vangnet.

Het voorstel zal aan het Congres worden voorgelegd en moet worden goedgekeurd voordat het kan worden geïmplementeerd.

Als het wordt aangenomen, zal het de VS tot uitgavenniveaus brengen die sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer zijn gezien.

De begroting geeft een beeld van de prioriteiten van een president. In dit geval weerspiegelt het voorstel van de heer Biden zijn visie van een uitgebreide regering met gelijke uitgavenniveaus.

Biden onthult ‘eens in een generatie’-uitgavenplan Wat zit er in het Covid-stimuleringsplan van $ 1,9 biljoen van Biden? Het Amerikaanse congres bereikt een deal om een ​​confrontatie met de begroting te voorkomen

De plannen van president Biden omvatten meer geld voor wegen, bruggen, breedbandinternet en waterleidingen.

De golf van nieuwe uitgaven zou ook 200 miljard dollar toewijzen over een periode van 10 jaar om alle drie- en vierjarigen gratis voorschoolse opvang te bieden en 109 miljard dollar om alle Amerikanen twee jaar gratis gemeenschapsonderwijs aan te bieden.

Hoewel de Democraat een aantal belastingverhogingen en andere methoden zal voorstellen om inkomsten te genereren, zou het plan de staatsschuld de komende jaren naar recordhoogtes brengen.

De secretaris van de pers van het Witte Huis, Jen Psaki, zei donderdag dat de voorstellen van de regering – door de Republikeinen als te duur bestempeld – “ons op termijn een betere financiële basis zullen geven”.

Het congres heeft tot eind september de tijd om nieuwe bestedingsrekeningen goed te keuren. Als ze er niet in slagen een nieuw budget goed te keuren, kan de regering gedeeltelijk sluiten.

De Democraten van de heer Biden hebben een krappe meerderheid in het Parlement en een magere voorsprong van één zetel ten opzichte van de Republikeinen in de Senaat met 100 zetels.

In tegenstelling tot de meeste andere wetsvoorstellen, kunnen begrotingsmaatregelen worden aangenomen met slechts 51 stemmen in plaats van de 60 die normaal gesproken nodig zijn, wat betekent dat hij misschien enkele van zijn plannen kan goedkeuren zonder Republikeinse steun.

Het begrotingsvoorstel komt terwijl het Witte Huis worstelt om een ​​deal te sluiten met de democraten en de republikeinen over het Amerikaanse banenplan, een infrastructuurwet die Biden naar voren heeft gebracht als een “eenmalige investering”.

Biden’s grote regeringsdroom

Het tijdperk van de grote regering is terug – tenminste, als Joe Biden zijn zin krijgt.

In 1996 zei Bill Clinton beroemd dat een grote regering tot het verleden behoorde, toen de Democratische president instemde met de Republikeinse inspanningen in het Congres om sociale uitkeringen en andere federale financiering te verminderen.

In de twee decennia sinds, na de aanslagen van 11 september, de Grote Recessie en een wereldwijde pandemie, is de Amerikaanse steun voor regeringsactivisme teruggekeerd – en Biden, lang beschouwd als een politiek centrist, stelt een begroting voor die dat weerspiegelt.

Er zijn geen massale nieuwe regeringsvoorstellen in de begroting van Biden – geen openbare ziektekostenverzekering of gratis universiteit voor iedereen – maar zijn regering neemt de huidige wetgevende agenda van de president op en verhoogt de uitgaven voor tal van sociale programma’s, met een focus op gezondheid en onderwijs.

Het Biden-plan verwacht enorme tekorten – meer dan $ 1 biljoen per jaar – die zullen leiden tot veroordeling van fiscale haviken aan de linker- en rechterkant. En Republikeinen zullen specifieke bestedingsitems uitkiezen.

Presidentiële begrotingen zijn echter blauwdrukken en lijken zelden op wat het Congres uiteindelijk goedkeurt. Wat Biden’s voorstel zegt, is dat hij de overheidsuitgaven wijd open wil houden – en dat hij denkt dat het Amerikaanse volk zijn rug zal hebben.

.