Nissan ‘in gesprek om enorme Britse batterijfabriek te bouwen’

Nissan ‘in gesprek om enorme Britse batterijfabriek te bouwen’ Gepubliceerd12 minuten geledenSharecloseShare pageKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenBrexitimage copyrightGetty Imagesimage captionNissan’s Sunderland-fabriek heeft ongeveer 7.000 mensen in dienst

Autogigant Nissan is naar verluidt in vergevorderde gesprekken om een ​​enorme batterijfabriek voor elektrische auto’s te bouwen in het VK.

Het Japanse bedrijf wilde een verhaal van de Financial Times over de plannen voor een gigafabriek niet bevestigen, maar wees op de cruciale rol van de fabriek in Sunderland bij de productie van elektrische voertuigen.

“We zullen doorgaan met het elektrificeren van onze line-up”, zei Nissan in een verklaring.

De FT zei dat de fabriek deel uitmaakt van het plan van Nissan om de grootste Britse hub voor elektrische auto’s buiten Japan te maken.

De fabriek, die op de bestaande locatie in Sunderland zou worden gebouwd, zou 200.000 batterijen per jaar produceren en duizenden banen ondersteunen, aldus de FT.

In een verklaring zei Nissan: “EV hebben opgericht [electric vehicle] en batterijproductie in het VK in 2013 voor de Nissan Leaf, onze fabriek in Sunderland heeft een pioniersrol gespeeld bij de ontwikkeling van de markt voor elektrische voertuigen.

“Zoals eerder aangekondigd, zullen we doorgaan met het elektrificeren van onze line-up als onderdeel van onze wereldwijde reis naar koolstofneutraliteit. We hebben op dit moment echter geen verdere plannen om aan te kondigen.”

Vorige week veroorzaakten berichten dat Tesla-baas Elon Musk het VK had bezocht speculatie dat de miljardair op zoek was naar een site om zijn eigen gigafabriek te bouwen.

.