McDonald’s: Dierenrechtengroep blokkeert depots, zeggen activisten

McDonald’s: Animal Rights Group blokkeert depots, zeggen activistenGepubliceerd4 minuten geledenSharecloseShare pageCopy linkOver sharingRelated topicsClimate changeimage copyrightGetty Imagesimage captionDe hamburgerketen heeft 1.300 verkooppunten in het VK

Dierenrechtenactivisten zeggen dat ze vier McDonald’s-distributiecentra in het VK blokkeren om leveringen aan de 1.300 Britse verkooppunten van de fastfoodketen te stoppen.

Animal Rebellion zei dat ongeveer 50 activisten vrachtwagens en “bamboestructuren” gebruikten om vrachtwagens tegen te houden die depots in Hemel Hempstead, Basingstoke, Coventry en Heywood, Greater Manchester verlaten.

De groep richt zich op McDonald’s “vanwege zijn rol in de klimaatnoodsituatie”.

McDonald’s moet nog reageren.

De woordvoerder van Animal Rebellion, James Ozden, beschuldigde tijdens een protest in Coventry de vlees- en zuivelindustrie ervan “onze planeet te vernietigen”.

De heer Ozden vertelde de BBC dat de vlees- en zuivelindustrie “enorme hoeveelheden ontbossing van het regenwoud veroorzaakte, enorme hoeveelheden broeikasgassen uitstootte en miljarden dieren per jaar doodde”.

“De enige duurzame en realistische manier om 10 miljard mensen te voeden is met een plantaardig voedselsysteem. Biologische, vrije uitloop en ‘duurzame’ dierlijke opties zijn gewoon niet goed genoeg”, zei hij.

Animal Rebellion wil dat McDonald’s zich ertoe verbindt om tegen 2025 volledig plantaardig te zijn.

De BBC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites. Bekijk originele tweet op Twitter

De groep tweette dat het van plan is om ten minste 24 uur op de sites te blijven en “aanzienlijke verstoring” voor McDonald’s wil veroorzaken – aangezien de restaurants in het weekend weer aanvullen.

Animal Rebellion beschrijft zichzelf als “een massabeweging die geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid gebruikt om een ​​overgang teweeg te brengen naar een rechtvaardig en duurzaam plantaardig voedselsysteem”.

In november vorig jaar kondigde de fastfoodgigant plannen aan om in 2021 een lijn van plantaardige vleesalternatieven genaamd “McPlant” te introduceren.

.