Luchthaven Heathrow opent terminal voor aankomsten op de ‘rode lijst’

Heathrow Airport opent terminal voor aankomst op ‘rode lijst’ Gepubliceerd21 minuten geledenSharecloseShare paginaKopieer linkOver delenRelated TopicsCoronavirus pandemieimage copyrightGetty Imagesimage captionQueues at Heathrow border control vorige maand.

Heathrow Airport zal een speciale terminal openen voor passagiers die aankomen uit landen met een hoog risico op Covid.

Het besluit volgt op kritiek op de luchthaven en de regering nadat aankomsten uit landen op de rode lijst in de rij stonden met andere passagiers.

Maar vanaf 1 juni reizen degenen die uit landen op de rode lijst reizen via Terminal Drie, die het afgelopen jaar gesloten is.

Ze reizen dan naar een hotel waar ze twee weken in quarantaine gaan.

Het komt omdat het aantal passagiers dat door de luchthaven reist naar verwachting zal toenemen nadat 12 landen aan de groene lijst van de regering zijn toegevoegd, wat betekent dat reizigers normaal gesproken niet hoeven te isoleren bij terugkeer.

De overgrote meerderheid van de landen staat op de amberkleurige lijst, wat betekent dat reizigers bij terugkeer thuis moeten isoleren. De overheid raadt mensen op de lijst af om niet-essentiële reizen te maken.

Wie mag nu naar het buitenland reizen? Spanje om de beperkingen voor Britse reizigers op te heffen

Heathrow zei dat de opening van een speciale terminal voor degenen die aankomen uit landen op de rode lijst, die bij aankomst moeten isoleren in een door de overheid georganiseerd hotel, “logistiek zeer uitdagend” zou zijn.

“We hopen dat het Border Force in staat zal stellen zijn taken efficiënter uit te voeren naarmate het passagiersvolume toeneemt in lijn met de groene lijst.”

De luchthaven zei dat de aankomstterminal voor degenen die landen uit landen op de rode lijst uiteindelijk zou worden verplaatst naar Terminal Four en dat de regeling waarschijnlijk nog enige tijd van kracht zou zijn.

“Rode lijst routes zullen waarschijnlijk een kenmerk zijn van reizen in het VK in de nabije toekomst, aangezien landen hun bevolking tegen verschillende tarieven vaccineren.

“We passen Heathrow aan deze realiteit op langere termijn aan door vanaf 1 juni in eerste instantie een speciale aankomstfaciliteit in Terminal 3 te openen voor passagiers op de rode lijst die aankomen op directe vluchten”, zei Heathrow in een verklaring.

.